Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sverige Inför deltävling 2

Redan två veckor efter säsongsstarten är det dags för den andra deltävlingen i Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sverige. Kommande veckoslut väntar Vinterpokalen i Sandviken, och återigen är det elva ekipage till start i denna den andra vintertävlingen i årets serie. Tävlingen är också den andra rundan i Rally-SM.

Premiären i Mitsubishi-serien, Rally Sweden, vann Jimmy Joge med co-driver John Stigh. Marginalen till tvåan Patrik Johansson/Jesper Johansson var 49 sekunder. De hade en intensiv kamp om segern, och att det till slut blev så pass mycket i skillnad berodde på att Johansson fick problem med växellådan på sista sträckan.

Ett annat ekipage som kämpade om segern i premiären var Markus Hällbo/Lars Gustafsson. Men de blev fast i en snödriva och förlorade femton minuter. Nu kommer de för att ta revansch.

En annan toppduo i Evo Challenge är Jari Saarinen/Stefan Andersson. De låg topp-tre i Rally Sweden, innan de rullande på tredje sträckan. Teamet har nu arbetat hårt för att få bilen klar till den här helgen.

Hans-Erik Weng/Henrik Hulterskog var nöjda med det tempo de höll under slutdelen av Rally Sweden. Om allt går bra i Sandviken kan det bli första segern för deras Evolution X.

Andra Mitsubishi-deltagare som vill uppåt i resultatlistan det här veckoslutet är Anders Jonasson/Jörgen Lindahl, Joachim Carlström/Jörgen Norman och Roger Enlund/Christer Carlsson. Alla hoppas på att de problem som sinkade dem i värmlandsskogarna, nu ska vara över.

Med många mil i sina nya bilar har nu seriens två kvinnliga besättningar skruvat upp förväntningarna inför Vinterpokalen. Ramona Karlsson/Miriam Walfridsson eller Cindy Brüggemann/Eveline Walfridsson kan mycket väl se till att Evolution Challenge får sin första kvinnliga totalsegrare.

Redan på de första sträckorna tvingades Fredrik Alsdal/Per Schlegel ge upp förra gången med motorproblem. Nu kommer de tillbaka med sin senaste modell av Evo för att visa sin kapacitet.

Vinterpokalen i Sandviken startar från Göransson Arena klockan 18.00 på fredag. Då körs två publiksträckor innan det är dags för nattuppehåll. Ytterligare sex sträckor körs på lördagen, och första bil beräknas komma tillbaka till målrampen 15.30.

2010 års Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sverige sponsras av: Pirelli däck, Sunoco bränslen, Speedline Corse PPE fälgar, Endless bromsbelägg, JR Motorsports, PIAA extraljus, Sparco racekläder, MPart och Mitsubishi Motors Sverige.

Startande i andra deltävlingen
5 Jimmy Joge (Tjällmo)/John Stigh (Skänninge)
9 Patrik Johansson (Växjö)/Jesper Johansson (Ryd)
13 Anders Jonasson (Växjö)/Jörgen Lindahl (Ryd)
15 Jari Saarinen (Mantorp)/Stefan Andersson (Mantorp)
16 Hans-Erik Weng (Säffle)/Henrik Hulterskog (Stensjön)
17 Markus Hällbo (Stora Skedvi)/Lars Gustafsson (Hofors)
20 Ramona Karlsson (Falköping)/Miriam Walfridsson (Torsby)
21 Joachim Carlström (Rockneby)/Jörgen Norman (Torsås) 22 Roger Enlund (Västerås)/Christer Carlsson (Katrineholm) 31 Cindy Brüggemann (Gamleby)/Eveline Walfridsson (Torsby)
32 Fredrik Alsdal (Arboga)/Per Schlegel (Arboga)


Ställningen efter första deltävlingen

Förare
1 Jimmy Joge 12
2 Patrik Johansson 10
3 Hans-Erik Weng 8
4 Anders Jonasson 7
5 Roger Enlund 6
6 Joachim Carlström 5
7 Cindy Brüggemann 4
8 Ramona Karlsson 3
9 Markus Hällbo 2


Co-drivers
1 John Stigh 12
2 Jesper Johansson 10
3 Henrik Hulterskog 8
4 Jörgen Lindahl 7
5 Christer Carlsson 6
6 Jörgen Norman 5
7 Eveline Walfridsson 4
8 Miriam Walfridsson 3
9 Lars Gustafsson 2