Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Rydell till STCC - blir expert i Viasat Motor

Efter 20 år som fabriksförare i racing väljer Rickard Rydell att stå vid sidan av banorna 2010. Rydell lämnar inte sporten helt då han engagerats som expert i Viasat Motors STCC-sändningar. Dörren står också öppen för en återkomst i standardvagnsracing - om det ges rätt förutsättningar.

Rickard Rydell tävlar inte säsongen 2010. Det är första gången sedan 1977 då karriären inleddes i karting. År 1986 blev det Formel 3 för Picko Troberg och sedan 1990 har han varit fabriksförare för Toyota, Volvo, SEAT och Aston Martin. Bland meriterna finns seger i Macau Grand Prix 1992, BTCC 1998 och GT1-klassen i Le Mans 24-timmars 2007.

- SEAT Sport har lagt ner sitt fabriksteam i WTCC och jag kände tidigt att jag inte kunde hitta någon annan styrning med rätt förutsättningar. Det viktiga för mig är att sitta i en konkurrenskraftig bil som kan vara med och köra om segrar och mästerskapstecken.
Finns den möjligheten nästa år kommer jag gärna tillbaka till standardvagnsracingen, säger Rickard Rydell.

Suget efter att köra racerbil finns där fortfarande, men även intresset för att göra andra saker. Säsongen 2010 ska Rickard Rydell vara expert i Viasat Motors omfattande STCC-sändningar.
- Under många år har jag haft uppemot 200 resdagar men nu ska det bli skönt att kunna landa hemma och prova på andra saker än att köra racerbil. Det ska bli jättekul att jobba med Viasat Motor igen, där jag bland annat ska vara expert i studiodelen av STCC-sändningarna.

STCC-premiären körs på Jyllandsringen i Danmark 24-25 april, med Rickard Rydell i tv-rutan.

www.rickardrydell.com
Gustav Liljeberg.