Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Rally-SM nästa uppgift för Pelle Sääv

Efter Rally Swedens 35 mil specialsträckor är det nu dags för nästa deltävling i Rally-SM för Pelle Sääv. Rally Sweden blev en framgång för hela teamet. - Vi har lärt oss massor under Rally Sweden. Jag och Kalle fick träna i hela 35 mil, serviceteamet fick mycket erfarenhet av hur det är att sköta en Super2000-bil. Vi hade också en stor fördel med att vi delade serviceplats med PG Andersson, av hans tekniker fick vi mycket information och tips, säger Pelle Sääv.

Nu till helgen är det dags för Vinterpokalen som har start och mål i Sandviken. Den stora nyheten blir upplägget på tävlingen, Göransson Arena kommer nämligen att utnyttjas fullt ut, dels för start och målgång, men även till serviceplats för tävlingsbilarna under tävlingen. Allt ska kunna följas på plats av publiken inne på isen.

- Vi blir först i landet med det här konceptet. Tävlingens specialsträckor kommer så klart att bli i skogarna runt Sandviken, men allt annat kommer hända här i arenan, förklarar tävlingsledaren Kalle Andersson i Sandvikens motorklubb.

- Att få ha servicen inomhus blir en häftig upplevelse, nu gör det inget om det snöar under serviceuppehållet, säger Håkan Karlsson en av Pelles tekniker.

Under fredagen kommer Pelle och Kalle att köra reccen, då får de möjlighet att åka igenom sträckorna två gånger och göra ändringar i de noter som arrangören tillhandahåller. På kvällen startar sedan tävlingen med en publiksträcka som körs två gånger. Lördagens etapp startar på morgonen och målgången kommer att ske vi 16 tiden i Göranssons Arena.

Ni följer NH Super 2000 under hela veckan på hemsidan, www.nhsuper2000.se

Pressansvarig Urban Andersson