Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

VM poäng i Rally Sweden för Pelle Sääv.

Efter tre tuffa dagar har Pelle Sääv från Linköping äntligen nått målet i årets Rally Sweden, hela 35 mil specialsträckor har avverkats under dessa dagar. Det har varit ganska tuffa förhållanden då det inte fanns någon riktig isbotten på vägarna.

- Det har gått lite hårt åt däcken på de ställen som gruset kommit fram, då däcken blir varmare på grus och då släpper dubbarna från gummit. Vi har haft lite halkigt men det har inte varit så stora problem, förklarar Pelle Sääv.

Pelle är i det stora hela nöjd med insatsen i Rally Sweden.

- Vi har varvat riktigt bra sträcktider med lite sämre tider, tyvärr fastnade vi i en snövall på SS 7 och stod några minuter och där försvann tyvärr chansen till en bra placering i Rally-SM. Vi har lärt oss otroligt mycket under rallyt och det är ganska stor skillnad mot att köra Golfen, Skodan går mycket fortare mellan svängarna och jag måste åka lite saktare in i svängarna för att sedan accelerera fullt ut ur svängen, förklarar Pelle.

Nu börjar ett febrilt arbete i garaget för att gå igenom bilen efter tävlingen, för det är bara två veckor kvar till nästa deltävling i Rally-SM, som avgörs i Sandviken.

- Jag har fått 35 mils träning under helgen så till Sandviken kommer det bli full fart, i Rally Sweden var jag före formel-1 världsmästaren Kimi Räikkönen så i Sandviken får konkurrenterna se upp, avslutar Pelle skrattande.

Besök gärna vår hemsida, www.nhsuper2000.sePressansvarig Urban Andersson