Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Svenska Rallyts miljonsatsning ska ge ny svensk världsmästare

Svenska Rallyt AB har inlett ett samarbete med spelbolaget Nordic Bet. Satsningens mål är att få fram en ny, svensk rallyvärldsmästare.
– De pengar projektet genererar kommer vi att tilldela en ung och utvecklingsbar svensk rallyförare. Förhoppningen och målet är en miljon kronor, säger Svenska Rallyts VD Bertil Klarin.

Svensk rallysport kryllar av talangfulla förare. Ändå saknar vi representation i huvudklassen WRC när rally-VM inleds med Rally Sweden 11-14 februari.
– P-G Andersson, Patrik Sandell och Patrik Flodin, för att nämna några, tävlar alla på hög nivå internationellt.

Till WRC är emellertid steget stort. Att tävla på internationell toppnivå kräver inte bara talang och vilja utan även en stark ekonomi, konstaterar Klarin. Samarbetet med Nordic Bet ska förhoppningsvis ge det kapital som behövs för att åtminstone backa en svensk förare en bit upp på karriärstegen.
– Vi kommer, till skillnad från andra satsningar, att våga satsa alla pengar på en och samma person, slår Klarin fast. Hur mycket det blir avgörs bland annat av hur många motorsportintresserade svenskar det finns som vill vara delaktiga i att skapa en ny svensk VM-stjärna i rally.
– Samarbetet med Nordic Bet går ut på att för varje nyregistrerad "rallyspelare", som gör en insättning på 100 kr, går 50 kr direkt till den här satsningen.

För att pengarna ska hitta rätt adress ska man antingen registrera sig på www.rallyodds.se eller www.nordicbet.com. Väljer man den sistnämnda vägen ska man vid första betalningstillfälle ange bonuskoden "junior". Vid registrering betalar varje ny medlem 100 kr, pengar som han/hon också rätt att spela för. Utöver dessa pengar får varje person, som valt att stödja Svenska Rallyts ungdomssatsning, dessutom ytterligare 100 spelkronor av Nordic Bet.

Inför Rally Sweden kan man bland annat satsa pengar på vem av förarna som ska vinna tävlingen eller vem som flyger längst i hoppet på den sista sträckan, SS21 Värmullsåsen.
– Vi hoppas givetvis att många ska tycka att det är värt att lägga 100 kronor för att stödja den här satsningen.

Med tanke på hur stor rallysporten är i Sverige finns det potential för att det här samarbetet ska kunna bli riktigt lyckosamt. Rallysporten är den enskilt största motorsportgrenen i Svenska Bilsportförbundet med sina 12.000 licensierade förare och kartläsare. Tänk om alla de ville gå in och stödja den här satsningen. Det skulle innebära 600.000 kr. Svenska Rallyt AB och Nordic Bet kommer att samarbeta under hela året. Satsningen omfattar inte bara VM-deltävlingen Rally Sweden utan även samtliga tävlingar i rally-SM 2010. Totalt väntas över 300.000 åskådare till ovan nämnda tävlingar.
– Lek med tanken att nästan tio procent av dem väljer att nyregistrera sig hos Nordic Bet – då skulle vi kunna dela ut över en miljon kronor vid årets slut.

Representanter från Nordic Bet kommer att finnas på plats på flera platser under Rally Sweden. De kommer att informera om satsningen och med hjälp av datorer registrera nya användare – sponsorer till nästa svenska rallyvärldsmästare.

Självklart går det lika bra att registrera sig - och spela - från datorn hemma i vardagsrummet.

Jerker Johansson Assistant Press Officer