Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Snart Rally-VM för Pelle Sääv

Imorgon börjar äventyret för Pelle Sääv, då börjar nämligen träningen inför Rally Sweden. Under tisdagen och onsdagen ska de hinna med att åka alla sträckor två gånger, det är då de skriver noter och vägbeskrivning över hur sträckorna ser ut, som de sedan använder under rallyt.

Under ett rally är det Kalle Lexe som sköter notläsningen.

- Det gäller verkligen att vara koncentrerad under de här dagarna, för det är nu grunden läggs till hur hårt vi vågar satsa in i svängarna i tävlingsfart, säger Kalle.

Det har varit en hektisk tid inför Rally Sweden för NH Super 2000.

- Så fort bilen kom hem började vi jobba hårt för att lära oss den, det är alltid svårt med nya bilar, men Skoda Motorsport i Tjeckien har varit mycket hjälpsamma, säger Pelle.

På torsdag kommer ett litet test att genomföras på den officiella shakedownen i Råda utanför Hagfors.

- Så mycket hinner vi inte testa då utan det är mer för att se så bilen fungerar som den ska i tävlingsfart, förklarar Pelle.

Rally Sweden innehåller i år 21 st specialsträckor som tillsammans mäter 34 mil. Förutsättningarna ser riktigt bra ut med härligt mycket snö. Sista sträckan kommer att avslutas nerför en skidbacke i Hagfors, det är slutklämmen på sträckan som tidigare hetat Sundsjön som nu görs om för att bli den perfekta avslutningen på tävlingen. Den sista biten kommer att gå utmed skidbacken och gå i mål vid backens fot, där ett hopp byggts in för att göra det hela än mer spektakulärt. Det kan bli en riktig publikfavorit på söndagen.

Torsdag kväll startar Rally Sweden med en Superspecial på Karlstads Travet.

- Att få köra Rally Sweden är det häftigaste man kan göra inom rally i Sverige. Jag ska verkligen ta chansen att njuta varje minut. Det kommer inte bli någon söndagsåkning utan här är det full fart från början, avslutar Pelle.

Ni följer NH Super 2000 under hela veckan på hemsidan. www.nhsuper2000.se