Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

NH Super 2000 gör entré i svensk rallysport

I dag har ett nytt rallyteam presenterats, det är Pelle Sääv från Linköping som gör en av de största satsningarna i Sverige. Bilen är en helt ny fabriksbil från Tjeckien, en Skoda Fabia S2000. Fokus kommer i år att vara på Rally-SM och då är siktet inställt på en medalj. NH Super 2000 kommer dock att börja säsongen med att köra hela VM-Rallyt Rally Sweden.

- Jag har haft ögonen på den här klassen i några år och nu känns det helt rätt att ta steget in i den här satsningen. Vi kommer att sköta bilen själva och vi var med under slutmonteringen på fabriken, allt för att vi skulle kunna lära oss så mycket som möjligt. Vi har även förstärkt med några fler mekaniker som kommer att hjälpa oss, säger Pelle och fortsätter.

- Bilen är avancerad men inte lika komplicerad som en WRC-bil, så vi räknar med att klara det mesta själva.


Jan Hlavac och Jaroslav Hlinka från Linköpings HC drar bort skynket från Pelles Tjeckiska skönhet

Pelle Sääv är en förare som alltid har utmärkt sig med sin otroligt tuffa körstil. Det har i alla lägen varit maximum attack. Sääv började sin karriär för länge sedan i en Saab V4, men han har även hunnit med att prova fyrhjulsdrift och då först i en Lancia Intergrale HF.

På senare år har Sääv tävlat framgångsrikt med sin silverfärgade Golf. Publiken har alltid väntat på att Sääv ska åka förbi, så han har alltid haft ett brutalt körsätt och Golfen låtit som ett raketplan och det är sånt som verkligen rallypubliken älskar. Det är även med Golfen som det första guldet i Rally-SM kom.

Nu är det helt nya förutsättningar. Ny bil och ny klass.

-Vi kommer i Rally-SM tävla i otrimmat 4wd, den klassen är ett riktigt getingbo. Vi kommer inte få något gratis, så det är maximum attack från första metern, avslutar Sääv.

Välkomna att besöka vår nya hemsida där all information om teamet finns. www.nhsuper2000.se
Pressansvarig Urban Andersson