Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Prins Carl Philip starter när Rally Sweden 2010 invigs


För två år sedan flaggade han iväg tävlingsbilarna från startrampen i Karlstad.
När årets upplaga av Rally Sweden inleds den 11 februari är H.K.H Prins Philip tillbaka som starter.
Ingen passar bättre för uppgiften än Sveriges nya motorprins.

Prins Carl Philip Bernadotte är officiellt utsedd till Rally Swedens beskyddare. Det är ett uppdrag han tar på största allvar. Han har vid flera tillfällen – ofta i sällskap av sin motorintresserade far, Kung Carl XVI Gustaf – följt tävlingen på plats. I år är han tillbaka. Förutom sin roll i samband med tävlingens invigning på Färjestadstravet i Karlstad den 11 februari ska Prinsen under sin vistelse i Värmland bland annat hinna med ett besök på högkvarteret i Karlstad, hos VM-promotorn North One Sport och på serviceplatsen i Hagfors. Självklart kommer Prinsen även att följa tävlingen från några av specialsträckorna ute i skogen.

Motorsportintresset är starkt i kungafamiljen Bernadotte och i Carl Philip har Sverige fått en ny motorprins. I likhet med Kungens farbror, populäre Prins Bertil, tävlar nämligen Carl Philip själv.
Han mjukstartade tävlingskarriären med gokart, inhopp i långloppstävlingar och några framträdanden i SSK-serien.

Som en av förarna i Karlstad-baserade teamet Flash Engineering kör Prinsen sedan två år tillbaka Carrera Cup Scandinavia, som vuxit till världens största Carrera Cup-mästerskap med över 35 förare.
Efter en försiktig debutsäsong kom resultaten 2009. I sin Porsche 911 GT3 noterades Prinsen för en 15:e plats totalt efter att ha tagit poäng i elva race. Sammanlagt nådde han fyra top-10-placeringar med en sjundeplats i Falkenberg som främsta resultat.

Jerker Johansson