Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Bra norskt genrep för Sandell

Svully Rally Dhabi i Norge blev ett perfekt genrep inför Svenska Rallyt för Patrik Sandell och Emil Axelsson. Svenskarna slutade på fjärdeplats efter Petter Solberg, Marcus Grönholm och Andreas Mikkelsen. Men för Sandells del var det bara Marcus Grönholm det handlade om.

”Han var ju kungen av Svenska rallyt under flera år, så målet för oss var att försöka komma upp i hans tempo. Och mot slutet var vi riktigt nära, säger Patrik Sandell.

Sandell beskriver sig själv som lite ringrostig i inledningen. Men efter hand hittade han tempot han var ute efter. På den 24 kilometer långa sista sträckan tappade han och Emil Axelsson bara fem sekunder till finländaren.

”Det här var precis vad vi behövde inför Svenska rallyt. Och det var dessutom ett kanonarrangemang med perfekta vägar och en kompakt planläggning. Vi körde 14 mil, en hel VM-dag, på några timmar” säger Patrik Sandell.

Nu beger sig svenskarna av hemåt igen för några dagar. Bland annat för att hålla en vinterrallyskola för sin brasilianske teamkollega Paulo Nobre, som aldrig sett snö förut. Sedan bär det av till Norge igen för ett test med Red Bull Rally Team inför Svenska Rallyt som startar 11 februari.

Bo Schager