Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Ingen SuperCup för Kent

Kent Persson, tävlandes i rally för Säffle MC, har under de senaste åren tillhört den svenska eliten i rally. Under 2009 vann han Distriktsmästerskapet i Västsverige och slutade femma efter en sekundfight i landets största rallymästerskap, SuperCupen. Under den kommande helgen körs SuperCupens första deltävling men Kent saknas i startlistan.

- Det har varit omöjligt för mig att få ihop ordinarie jobb och en rallysatsning i SuperCupen eller SM så vi tvingas stå över. Det är klart det svider lite i bröstet nu när tävlingarna börjar komma igång men det hade helt enkelt inte funkat, säger Kent.

Även om det inte blir någon satsning i något av de stora rallysmästerskapen så är hjälmen långt från lagd på hyllan. Den röda Toyotan står startklar i verkstaden i Årjäng och planerna för säsongen är klara. Först och främst kommer Kent satsa på att försvara distriktsmästartiteln i rally men det finns även nyheter med i planeringen. Under 2010 kommer Kent inte bara köra rally utan det planeras även för racing. Kent kommer under året tävla i ERCup med Göteborgs teamet Flying Fellows.

- Det ska bli riktigt kul! Jag har åkt väldigt lite bana men de har fullt förtroende för att jag ska inte ska skämma ut dom allt för mycket på banorna, skrattar Kent.

Det är inte bara underlaget som blir annorlunda när grus och is byts mot asfalt utan även den framhjulsdrivna Toyotan byts mot en bakhjulsdriven Volvo. Första deltävlingen i ERCup blir den 18:e april på Sturup Raceway men innan det så blir rally med Toyotan i Lima den 13:e mars.


Hälsingerallyt 2009 där Kent slutade 2:a.
Foto: www.rallyfoto.se

KP Motorsport

Mästerskapens hemsidor
http://www.vastrabf.se/rally/index.htm
http://www.ercup.se/

Teamets hemsida
http://kpmotorsport.net/


KP Motorsport