Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

35:e South Swedish Rally - och fjärde gången i Ljungby

South Swedish Rally fyller 35 i år.
Samtidigt står Ljungby som rallyts centralort för fjärde gången i följd.
Skillnaden i år mot de tre föregående "Ljungbyåren" är att rallyt kommer att växa till tre tävlingsdagar.

Redan på torsdagen den 13 maj, Kristi himmelfärds dag, startar rallyt från centrala Ljungby, för att fortsätta under fredagen och slutligen målgång i Ljungby på lördagskvällen den 15 maj.
Varje tävlingsdag återkommer bilarna till Ljungby för övernattning, och omstart dagen efter.

Liksom tidigare år läggs rallyts högkvarter och starten mitt i Ljungby centrum. Högkvarteret blir på Hotel Terraza med starten och presentation av ekipagen ett stenkast från entrén.

Organisationen för South Swedish rally, med Ljungby MK som lokal arrangör, jobbar just nu intensivt med att sy ihop hundratals tåtar för att än en gång kunna presentera ett sportsligt, och publikt, bra rally.

De 16 specialsträckorna som skall avverkas torsdag, fredag och lördag, är ännu en väl förborgad hemlighet. Redan nu kan emellertid avslöjas att fredagens specialsträckor kommer att ligga bekvämt för Ljungby- och Markarydspubliken. Under lördagen kommer sedan rallyt att flytta till Älmhultsområdet..
Torsdagskvällens inledande sträckor blir lite speciell, och ligger i Pjätteryd mellan Ljungby och Älmhult.

Årets South Swedish Rally, som jämte Svenska Rallyt i Värmland blir årets mest prestigefyllda rallytävlingar, kommer att gälla SM och NEZ (North European Zon).
I båda mästerskapen blir SSR säsongens första sommartävling. För SM-förarna årets tredje deltävling, och för NEZ-förarna årets andra tävling. Förutom SM- och NEZ-serierna kommer Volvo Original Sverigeserie att ingå i South Swedish Rally.

Olle Karlsson
Presservice