Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Felix Rosenqvist tilldelas Rydell Special Award

För andra året i rad tilldelas Felix Rosenqvist utmärkelsen Rydell Special Award. Det är elfte gången som Rickard Rydell, i samarbetet med tidningen Bilsport, delar ut sitt pris på 50.000 kronor. Årets vinnare får även ett Formel 3-test på Silverstone i England av Performance Racing, värt cirka 100.000 kronor.

Inför 600 personer på Bilsportgalan i Örebro fick Felix Rosenqvist på lördagskvällen motta Rydell Special Award. Det var andra året i rad som 18-åringen tilldelades priset av Rickard Rydell.
- Det är roligt att tillsammans med Bilsport och Performance Racing försöka hjälpa en ung svensk förare med ambition att tävla internationellt. Prispengarna på 50.000 kronor och ett Formel 3-test är ett bidrag på vägen dit, säger Rickard Rydell och fortsätter:
- Felix Rosenqvist får priset för andra gången och är redo att ta klivet ut i Europa. Han har gjort bra resultat 2009, både i Sverige och de inhopp han gjort utomlands, och är en värdig vinnare av Rydell Special Award.
Precis som förra året var utmärkelsen en överraskning för Felix Rosenqvist, som bland annat körde hem SM- och NEZ-titlar i Formel Renault 2009.
- Att tilldelas Rydell Special Award en andra gång är givetvis mycket glädjande. Priset, där ett F3-test ingår, är nog det bästa en svensk förare kan få, säger Felix Rosenqvist.

Juryns motivering för Felix Rosenqvist som tilldelas Rydell Special Award 2009:

Dubbel mästare som med snabbhet och mångsidighet visat att han är redo för en ny utmaning i internationell formelbilsracing.

Alla vinnare av Rydell Special Award
2009 Felix Rosenqvist
2008 Felix Rosenqvist
2007 Marcus Ericsson
2006 Alexander Haegermark
2005 Daniel Roos
2004 Sebastian Hohenthal
2003 Sebastian Hohenthal
2002 Niklas Petersson
2001 Alexander Storckenfeldt
2000 Alx Danielsson
1999 Robin Rudholm

Läs mer på: www.rickardrydell.com
www.rickardrydell.com
Gustav Liljeberg.