Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Nyhetsbrev IPS Motorsport / Johan Stureson STCC 2010

SJUA I DUBAI

Johan Stureson körde hem en sjundeplats för teamet Need for Speed i Dubai efter 24 timmars tuff racing i 30 gradig värme.

- Härlig känsla att fullfölja loppet. Ett långlopp på 24 timmar är ytterst krävande och hela teamet ställs ständigt inför olika prövningar. Det gäller att ta snabba beslut på banan med omkörningar hela tiden, dag som natt, berättar Johan Stureson.

Det var Sturesons tredje 24 timmars race på Dubai Autodrome och andra året i rad Skåningen körde hem en topp tio placering tillsammans med rutinerade Hubert Bergh, Magnus Öhman och Patrik Söderlund.

- Det blev som befarat ett hårt race. Femma var vi ifjol och nu sjua, det får man vara nöjd med efter omständigheterna, kommenterar Johan Stureson.

Sjundeplatsen av 80 startande är en imponerande insats då teamet råkade ut för ett par tidskrävande incidenter på sin Porsche 997 Supercup under loppet.

- En 4:e plats var inom räckhåll, men på grund av brusten hjulupphängning, punktering, brusten växelspak och en kollision tappade vi 15 varv. En stor eloge till teamet som gjorde en riktigt bra insats och reparerade skadorna mycket snabbt, berömmer Stureson.

Stureson fick åter igen äran att köra den avslutande stinten och ta bilen i mål efter 567 körda varv, men det var nära att de inte nådde målflaggan.

- De sista 30 minuterna körde jag med trasig hjulupphängning och visste inte om det skulle hålla ihop till mållinjen, men det gick med 3,7 sekunders marginal till 8:e platsen, skönt, avslutar Johan Stureson.

www.speedhunters.com
www.needforspeed.com
www.youtube.com/24hNFS

STCC 2010
1 Jyllandsringen* 24-25 april
2 Ring Knutstorp 7-8 maj
3 Karlskoga 21-22 maj
4 Göteborg* 4-5 juni
5 Falkenberg 9-10 juli
6 Karlskoga 13-14 augusti
7 Jyllandsringen* 4-5 september
8 Ring Knutstorp* 17-18 september
9 Mantorp Park 1-2 oktober

* Skandinaviska Cupen (STCC+DTC)

Senaste nytt hittar Ni på:
www.johanstureson.se

För mer info om mästerskapet:
www.stcc.se

Av: Staffan Börjesson