Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Världens starkaste man och fjolårets vinnare av Let´s Dance Magnus Samuelsson kör Rally Sweden!

Inget team som står på startlinjen i årets Svenska VM-rally har en starkare förare än Eljasmotorsport. Magnus Samuelsson genomför ett gediget träningsprogram för att komma väl förberedd till start, men nu är det bilkörning istället för dans och muskler som gäller.


Foto: Gustafssons Foto

Olof Eljas har ansvaret för att träna upp Magnus och en speciell träningsbil har införskaffats. Självklart kommer Magnus även att genomföra test i den riktiga tävlingsbilen innan starten i Rally Sweden 11-14 februari.

Denna satsning föddes redan i somras när Fredrik Eljas och Magnus Samuelsson träffades i gemensamma intressen på Elmiamässan i Jönköping. Efter en lång kväll i en husbil så togs beslut om att försöka få till en rallystart åt Magnus.
Teamet kommer att köra en 280 hästars, fyrhjulsdriven Subaru Grupp N-bil av senaste modell. Som kartläsare får Magnus med sig Jörgen Carlsson som har många års erfarenhet i högerstolen.

Magnus Samuelsson:
- Detta är en pojkdröm som går i uppfyllelse. Jag har tidigare fuskat med folkrace men drömmen har alltid varit att få köra riktig rallybil. Det ska bli ett riktigt äventyr och bara tanken att få stå på startlinjen i samma tävling som Loeb och de andra stjärnorna är hisnande.

Fredrik Eljas:
- Det ska bli roligt att se vad Magnus kan prestera. Det börjar se riktigt bra ut när han tränar i skogen. Kan man lära sig dansa så bra på så kort tid så kan man lära sig köra rallybil också. Båda sakerna handlar om koordination. Nu ska vi inte förvänta oss samma succé som i Let´s dance men jag tror inte Magnus kommer att göra bort sig resultatmässigt.

Notis
Teamet har för avsikt att starta i Rally Sweden som har VM-status men det fattas fortfarande en del budgetmässigt för att ro det iland. Reservplanen utgörs av att köra enbart den del som ingår i SM.

EMS Fredrik Eljas