Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Chip Foose – världens hetaste bilbyggare till Jönköping, Elmia i påsk

En av världens bästa bilbyggare och fordonsdesigners kommer till Jönköping och Bilsport Performance & Custom Motor Show under påsken den 2-5 april i år.

Chip Foose har inspirerat en hel värld av bilbyggare genom tv-program som ”Rider” och ”Overhaulin’”. I en show där bilar byggs om med detaljrikedom och perfektion som går utanpå det mesta har han fått vanligt folk i tv-soffan att börja älska ombyggda bilar. Han har liksom sin forna arbetsgivare Boyd Coddington blivit något av en institution i bilvärlden, trots sin relativt låga ålder.


Med sig till Sverige har han en av sina tidigast ritade bilar – hot roden Hemisfear som fungerade som inspiration när Chrysler byggde Prowler. Det som var tänkt som en ”one-off” slutade i produktion av 50 exemplar, där den första auktionerades ut till en samlare för en god bit över två miljoner kronor. Bilen han tar med sig till Sverige är hans privata exemplar.
- Han är en av mina allra största förebilder, säger Sveriges motsvarighet till Chip Foose, Leif Tufvesson som själv haft stora framgångar med sina handbyggda Caresto Roadster, Speedster och Hot Rod Jakob.

I november 1997 blev Chip den yngsta personen på den hedervärda Hot Rod Hall of Fame-listan. Han är dessutom sjufaldig vinnare av det prestigefyllda America´s Most Beautiful Roadster Award. I påsk får du chans att träffa honom på riktigt och titta närmare på hans Hemisfear, som är en perfekt mix av muskelbil och hot rod. Med sin 540-hästars 392 Hemi V8 från Mopar Performance lämnar den ingen oberörd – varken stillastående eller vid rödlyset

BILSPORT PERFORMANCE & CUSTOM MOTOR SHOW
Elmia, Jönköping
Påskhelgen 2 – 5 april 2010