Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Även 2010-års Rally-SM avslutas i Katrineholm!

Katrineholms Motorklubb fick ett förnyat förtroende när kalendern för Rally-SM 2010 spikades i helgen.
Efter en lyckad premiär som SM-arrangör och även den viktiga finaltävlingen, var Katrineholms MK sugna på att upprepa den tävlings och publiksuccé som KMK-Trofen utsågs till.

Omdömena om tävlingen KMK-Trofen den 10/10-09, var mycket positiva både ur sportslig och media/evenemangsprofil där inblandade parter och Kommunen var mycket nöjda med utfallet av tävlingen.

Publiken som kom i mängder trivdes i det vackra höstvädret där de kantade sträckorna i många tusental, och på eventarenan vid Coop Lövåsen och Mekonomen var det full fart från Fredag em. och under hela Lördagen där publiken och besökare/kunder kunde få närkontakt med alla tävlingsbilar när de passerade rampen ut mot sträckorna, ja även vid prisutdelningen efter den spännande upplösningen i rallyskogen.

Lördagen avslutades sedan med den mycket uppskattade och välbesökta Rally-SM prisutdelningen på Katrineholms Konferanscenter och Safiren där en bit över 200 personer kunde mingla, applådera och jubla när SM-medaljerna utdelades. Även Ford Topdriver och Mitsubishi Challenge avslutades och KMK:s Thomas Carlssons Minnesfond utdelades.

Givetvis kommer vi i Katrineholms Motorklubb inte att ändra på detta vinnande koncept, utan även finalen av Rally-SM den 9/10 2010 kommer att ha i stort sätt samma upplägg, där vi dock kommer att fixa fram mera och längre sträckor nu när vi har mera planeringstid till förfogande. Det blir en endagarstävling där anmälan, besiktning och rekognosering sker under Fredagen, och sedan under Lördagen 4 tävlingssträckor som körs 2 gånger med mellanliggande serviceuppehåll. Evenemangsarenan vid Lövåsen hoppas vi kunna utveckla ytterligare tillsammans med våra viktiga partners, samt att vi siktar på att upprepa succén med SM-prisutdelningen under kvällen på Safiren.

Vid årets tävling där vi var "rookie" i Rally-SM och att arrangera en stor SM-tävling, lärde vi oss mängder och fick massor med nyttiga erfarenheter, all denna kunskap tar vi nu med oss och vill ordna en ännu bättre final av Rally-SM 2010.

Det troliga är att MEKONOMEN Rallycup och Södermanland/Västmanland Rally-DM, kommer att avslutas med finaltävlingen i Katrineholm den 9/10.

Så alla kan se fram emot en fartfylld hösthelg i Katrineholm under 8-9 Oktober 2010.

Katrineholms Motorklubb
Crister Nystrand
Tävlingskoordinator.