Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Rydell vill avsluta säsongen på topp

En lång säsong är på väg mot sitt slut. På söndag avgörs WTCC, VM-serien i standardvagnsracing, på Macaus gator. Rickard Rydell vill hjälpa sitt SEAT Sport till ytterligare VM-titlar, men tävlingen kan vara hans sista för teamet.

På söndag gör Rickard Rydell sin 90:e och 91:a start för SEAT i WTCC. Det kan också vara hans sista tävlingar för det spanska märket som inte har klart med en satsning på VM-serien 2010.
- SEAT överväger att inte fortsätta i WTCC, men kör de nästa år vill jag vara med i teamet, säger Rickard Rydell.

Oavsett om det blir sista racet för SEAT eller inte, vill Rydell avsluta säsongen på bästa sätt. Två bra resultat kan förbättra den sjundeplats han nu har i sammandraget.

Inför finalen står VM-guldet mellan SEAT-förarna Gabriele Tarquini och Yvan Muller samt BMW:s Augusto Farfus. I märkesmästerskapet är det jämnt mellan SEAT och BMW.
- SEAT har 3 poäng upp på BMW inför helgen men i praktiken är det ingenting. Allt kan hända i Macau, och allt har också hänt ... När starten gått är det viktigaste är att klara de första kurvorna. Särskilt svårt är det i den tvära högerkurvan vid Hotel Lisboa där det brukar bli krascher och lång kö. Ligger man långt fram är det större chans att klara svängen och det innebär att kvalet är extra viktigt.

Trots, eller kanske tack vare, dess karaktär är det för många förare en höjdpunkt att tävla i Macau. Stadsbanan som omgärdas av hårda stenmurar, betongbarriärer och stålräcken har märkligt nog WTCC:s både snabbaste kurva och långsammaste hårnål.
- Macau är en favorit för många, jag själv inkluderad. En av mina främsta segrar tog jag i F3-loppet 1992 som var World Cup i Formel 3. Då körde jag för det japanska stallet TOM?s-Toyota precis som Marcus Ericsson gör i år. Några av hans mekaniker var med mig då och självklart hoppas jag att han kan avsluta sin Formel 3-karriär med en seger.

Tv-tider WTCC Macau

Eurosport

Fredag 20 novemer
08.45-09.45 Kval, direkt

Söndag 22 november
00.00-00.45 Kval, repris
00.45-01.15 Uppvärmning, direkt
05.00-07.15 Lopp 1 och 2, direkt
16.00-17.00 Repris

Förarmästerskapet inför Macau
1) Gabriele Tarquini, Italien, SEAT, 115 poäng
2) Yvan Muller, Frankrike, SEAT, 113
3) Augusto Farfus, Brasilien, BMW, 102
4) Andy Priaulx, Storbritannien, BMW, 84
5) Rob Huff, Storbritannien, Chevrolet, 69
6) Jörg Müller, Tyskland, BMW, 66
7) Rickard Rydell, Sverige, SEAT, 64
8) Jordi Gené, Spanien, SEAT, 39

Märkesmästerskapet inför Macau
1) SEAT, 289 poäng
2) BMW, 286
3) Chevrolet, 193
4) Lada, 81

www.rickardrydell.com
Gustav Liljeberg.