Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Mattias Ekström – mästarnas mästare igen

När det prestigefulla ”Race of Champions” avgjordes förra veckan i Peking visade Audis och Sveriges Mattias Ekström åter igen att han är en av världens bästa förare. Efter att ha besegrat både årets Formel 1-mästare Jenson Button och legenden Michael Schumacher körde Mattias hem segern för tredje gången.

Mattias Ekström, som för några veckor sedan avslutade en ganska tung och tuff DTM-säsong med en femte plats totalt, tog en ordentlig revansch i årets ”Race of Champions”: Seger över årets Formel 1-mästare Jenson Button i semifinalen innan han besegrade sjufaldige Formel 1-världsmästaren Michael Schumacher i den spännande finalen.

– Detta är en mycket speciell dag för mig, strålade Mattias Ekström efter triumfen på OS-stadion i Peking. Jag hade inte turen helt på min sida i årets DTM och att få avsluta säsongen med vinst över Michael Schumacher känns fantastiskt.

Mattias Ekström imponerade stort under årets race och segern innebar att han tog sin tredje seger totalt, efter att ha tagit hem titeln två gånger tidigare – 2006 i Paris och 2007 i London.

– Mattias har tidigare bevisat att han är en av de bästa i världen, både på bana och i rally, sa Dr. Wolfgang Ullrich, chef för Audi Motorsport. Detta är en mycket unik kombination inom motorsporten och vi är mycket glada över att Mattias kör för oss.