Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Rally ÖÖM-final

Nu på lördag är det dags för finalen i öppna östgötamästerskapet i rally då Skänningeklubben Västra Östergötlands MK arrangerar sin populära rallytävling Marknadsnatta.

Huvudcentrat för tävlingen kommer att Rosenlundsskolan och man startar tidig middagstid för att ge sig ut på en bana som mäter dryga 19 mil varav ca 3 utgör fem sträckor som merparten är belägna söder om orten. Efter cirka fyra timmars tävlande är de på väg mot målet i Rosenlundsskolan.

Marknadsnatta har lockat ca 150 ekipage och i den skaran återfinns 15-talet 4wd-åkare som förmodligen kommer att göra upp om totalsegern. Skall västgöten och oldtimern i gänget Håkan Svensson visa ungtupparna i gänget var skåpet skall stå. Han får konkurrens av bland annat Huddinges Göran Lindström Emådalens Åke Jacobsson. Eller skall östgöten Joakim Längberg få i ordning på allt och avsluta säsongen med en totalseger.

Ledaren i ÖÖM Jonas Wigren, Norrköping kommer inte till start utan satsar redan på kommande säsong.

I den 2-hjulsdrivna klassen domineras den av Volvoåkare och får tvåan i mästerskapet Jimmy Olsson, Storfors vara favorit med sin fräna åkstil som facinerar publiken i skogen.

Thomas Godhe