Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Kent Persson distriksmästare i rally

Kent Persson fick i helgen försvara sin distriktsmästartitel i rally mot ett tufft motstånd i Örebro. Inför tävlingen hade Kent en trygg ledning men i rally kan allt hända ända in i det sista. Och det höll det på att göra.

I starten på andra sträckan började bilen krångla och det var med ett nödrop Kent kunde starta sträckan. Tiden blev långt från vad Kent brukar prestera och inför sista sträckan låg han med sin tillfällige co-driver Stefan Ahl på en tolfte plats med 7.3 sekunder upp till ledaren Jimmy Olsson.

På den 17km långa sista sträckan var tävlingen nära att ett tidigt slut igen. Motortemperaturen rusade i början på sträckan och de fick under drygt två minuter slå av tempot för att inte riskera motorskador. När motortemperaturen började sjunka ökade tempot i bilen rejält. Trots att många värdefulla sekunder var förlorade lyckades man sätta en riktigt bra sträcktid som resulterade en klättring från tolfte till femte plats.

- Det var en grym satsning på slutet, vi kände att vi var nära att förlora en nästan given mästerskapstitel och det fick helt enkelt inte hända! Det var stolpe in några gånger men har man inga incidenter så har det väl inte gått tillräckligt fort heller, säger Kent och skrattar.

Femteplatsen räckte för att säkra mästerskapstiteln för andra året i rad.



KP Motorsport