Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Final i Rally-SM med Längberg Motorsport

Nu är det final i årets Rally-SM. På lördag avgörs KMK-Trofén i Katrineholm, det blir en riktig sprint tävling som körs över en dag. Endast 5 mil specialsträckor som är uppdelade på tre sträckor som körs två gånger. Starten sker vid tio på lördag och vid kl 16 vet vi hur det har gått. Jocke ligger nu på en femte plats i Rally-SM och har stora möjligheter att ta fjärde platsen.

- Vi siktar på att bli fyra i Rally-SM och vi har möjligheten, farten var riktigt bra i Kolsvarundan tyvärr höll det inte hela vägen, säger Jocke.

I Kolsvarundan gick det riktigt bra för teamet fram till den femte sträckan. Några riktigt bra sträcktider på fredagen och i början av lördagsetappen. De snabba sträckorna gjorde att många fick problem med att inte bromsarna höll, så även Längberg.

- Vi tappade bromsarna i slutet på SS 4 och skulle bara åka igenom de följande två sträckorna innan vi skulle in på service, tyvärr kom vi för fort in i ett vägbyte på SS 5 och vi vände runt och for nerför en slänt. Vi rullade ett varv och kunde inte fortsätta, säger en besviken Jocke.

- Det har varit ett tufft jobb att få bilen körbar igen men är det final vill jag ju köra den. Vi har verkligen fått slita i år för att få ihop allt, det har verkligen varit tufft ekonomiskt, men att få möjligheten att köra det finaste mästerskapet är värt allt slit, säger en hoppfull Jocke.

Följ oss via vår hemsida under tävlingen.

Ställning i Rally-SM med en deltävling kvar.

1, Mats Jonsson
2, Mikael Lindqvist
3, Jonas Wigren
4, Johan Rudengren
5, Joakim Längberg

Joakim Längberg