Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Inför SM-finalen i rally i Katrineholm 10 oktober

Stort intresse när rally-SM ska avgöras

Lördagen den 10 oktober ska rally-SM 2009 avgöras. Intresset för finalen i Katrineholm är stort. Totalt har 42 svenska förare anmält sig.
– Bästa siffran sedan premiären, konstaterar Bertil Klarin, VD för Svenska Rallyt AB som driver mästerskapet.

Guld, silver eller brons? I KMK Trofén i Katrineholm den 10 oktober ska medaljerna i rally-SM 2009 fördelas. Kampen om titeln är en öppen historia i samtliga klasser. Publikfriande dueller om mästerskapsgulden är därför att vänta.

• I Trimmat 4WD ska Mikael Lindqvist försöka snuva Mats Jonsson på värmlänningens 15:e SM-guld i karriären.

• I Otrimmat 4WD behöver årets dominant, Per-Gunnar Andersson, hjälp för att inte Jocke Nymans ska åka hem med titeln.

• Leif Peterson vill försvara sitt fjolårsguld i Trimmat 2WD, men för att lyckas med det måste han ikapp och förbi Volvo-föraren Peter Zachrisson i den sista deltävlingen.

• I Trimmat 2WD står titelkampen i mästerskapet mellan Robert Eriksson och Patrik Johansson. Den sistnämnde ligger dessutom bäst till för att segra i junior-SM.

– Att följa de här kamperna blir mycket intressant, säger Klarin som är glad över att så många förare valt att anmäla sig till finalen.
– När rally-SM 2008 avslutades i Norrköping var antalet bilar färre än i de då föregående tävlingarna. Nu är det fler i stället vilket är ett mycket positivt.

Anmälda till KMK Trofén, som arrangeras av Katrineholms MK i samarbete med SMK Vingåker, är dessutom flera utländska förare. Intressantaste starten gör VM-meriterade Andreas Mikkelsen, som kör sin första tävling sedan den tragiska olyckan i Norge nyligen där en 10-årig flicka i publiken omkom.
Mikkelsen, som kör en Grupp N-Subaru Impreza, tävlar på norsk licens och kan därför inte ta poäng i det svenska mästerskapet.



Foto: Micke Fransson/teambild.se
Per-Gunnar Andersson (t.h), här i samspråk med finalanmälde norrmannen Andreas Mikkelsen, har vunnit de tre senaste deltävlingarna i rally-SM. Ska det bli ny seger och guld i KMK Trofén i Norrköping den 10 oktober för årets dominant i mästerskapet?


Jerker Johansson
Nationell Presschef Rally-SM 2009