Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Tvärt slut

Första start var kl 17:30 på den klassiska sträckan i Skinnskatteberg, Bockhammarssträckan. Det är en återkommande sträcka då Köping kör sin SMtävling, som med sina 8 km bjuder på väldigt fin och bred grusväg, som skiftar från blixtsnabb till krokig.
Men redan från start kände Tommy att något inte stod rätt till.
- Ja bilen kändes seg och orkade inte som den skulle och jag trodde först att motorn gått ner i ett sk. säkerthetsmod, vilket den kan göra om motortempen är för hög precis vid start, säger Tommy och fortsätter. –

Men det brukar släppa efter några 100 meter , men inte denna gång.

Väl i mål på sträckan så hade Tommy tappat över 17 sekunder på den VM åkaren och otroligt snabba P G Andersson. Då specialsträcka (SS) 1 skulle gå som SS 2 hade ett uppehåll lagts i Skinnskatteberg och Tommy började felsöka.
-Vi kollade alla turboslangar så inte det läckte, men hittade inget fel, säger Tommy och fortsätter. Men jag kom på att jag limmat en givare som styr addtrycket och plockade bort den och bröt av det plaströr som jag limmat och då fick jag se att hålet var fullt av lim, säger Tommy.

Men den givaren fixad så var bilen åter okej inför starten på SS2. Tommy blixtrade till med en kanontid och åkte precis jämt med PG på sträckan och var även totalt 3 :e bästa bil, vilket man är jättenöjd med.
- Ja visst tog jag i men inte med något överladd, så det kändes skönt att få kvitto på att vi är bland dom snabbaste i landet då allt är okej, ler Tommy.

Men redan på SS3 skulle det ändra sig till moll i teamet. Efter ca 7 km så gjorde Tommy en missbedömning över ett krön och man landade lite bredvid vägen och slog sönder fram och bakhjul mot en sten som satt i kanten, vilket gjorde att Tommy och Fredrik fick bryta.
- Vi hade inte lagt in att det var en lucka i skogen, vilket man gör om vägen svänger annorlunda mot hur det ser ut att göra efter träden, så jag hade inte en chans med den farten jag kom. Bilen var i luften hela vägen ända tills det small, säger Tommy och fortsätter.
– Väldigt synd då vi precis innan blivit klockade lite snabbare än P G. Men om inte OM fanns så…. skrattar Tommy

Men så är rally när man ligger precis på gränsen av hur fort det går att köra på smala och krokiga vägar , med stenar som sitter precis i vägkanten.

Så nu är bilen nerplockad för att göra en kontroll på vad som måste bytas. Vi får hoppas att inte något allt för mycket har blivit trasigt så vi har möjlighet att åka sista deltävlingen i Katrineholm

Tommy Vestlund