Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Ramona och Miriam i tätstrid – tills punktering

I helgen avgjordes SM och DM i rally i Kolsva.
Ramona och Miriam, som deltog i DM, gav sig genast in i tätstriden bland A-förare 4WD och satte tredje bästa tid på den första sträckan, efter Pontus Tidemand och Johan Nyberg. Siktet var inställt på pallen, dock visade sig en sten på ss2 sätta stopp för framskridna placeringar.
-Stenen hade "grävts upp" av de framförvarande bilarna och fanns inte med i noterna. Stenen låg i innerspår på en högerkurva och när vi träffade den fick vi genast punktering. Det hände i början av sträckan, så vi tvingades stanna på sträckan och byta däck, berättar Ramona och Miriam. Det var flera ekipage som olyckligtvis träffade stenen, och som även tvingades bryta.



Ramona och Miriam i tätstrid – tills punktering
-Vi kunde fortsätta efter hjulbytet, men höger fram fick sig en rejäl törn och hjulet pekade toe-out. Detta gjorde att vi tvingades slå av en del på tempot även under SS3 innan vi kunde ta oss till service, där våra mekaniker kunde åtgärda felet.
På grund av punkan tappade Ramona och Miriam alltför mycket tid för att kunna behålla sin pallplats, och hamnade till slut på en 6:e plats. Ramona och Miriam satte fina tider på de återstående sträckorna, och var med och fightades i den totala toppen i DM. Jämför man tider bland SM-åkarna i Gr.N satte tjejerna topp 5-tider på sträckorna, något de är nöjda med.
- Det känns verkligen jättekul att vi kan vara med och konkurrera med EVO V:an, vi ser med stor tillförsikt på framtiden, säger Ramona och Miriam glatt.