Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sweden Inför deltävling 6

Kolsvarundan står som värd för den sjätte deltävlingen i Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sweden, då märkesserien för tredje gången den här säsongen körs tillsammans med Rally-SM. Och återigen förväntas seriens deltagare också vara de som gör upp om topplaceringarna i Otrimmat 4WD.

Första Mitsubishiekipage som lämnar startrampen kommande veckoslut är Jocke Nyman och hans co-driver Bo Holmstrand. De leder Evo Challenge sedan förra deltävlingen – Snapphanerallyt – trots att de då sinkades av en punktering och körde av på de leriga vägarna. Sekunderna rann iväg och de blev tvåa i den deltävlingen.

Tidsskillnaden var dock bara 2,8 sekunder fram till Jimmy Joge/Mikael Johansson som då vann. De var både lyckliga och lättade, naturligtvis över årets andra seger men också för att de äntligen tagit sig runt banan och inte tvingats bryta på grund av oljeproblem. Det hade de nämligen råkat ut för tre gånger tidigare – på sista sträckan!

Inför Kolsvarundan ligger Jimmy femma i förartabellen. Enligt reglerna kommer han att få räkna bort sina två sämsta resultat, och därför har han fortfarande chans att ta hem titeln. Förutsatt att han tar sin tredje delseger den här helgen, och det är ingen omöjlighet.

En annan besättning har också lyckats med konststycket att vinna två deltävlingar så här långt, Markus Hällbo/Lars Gustafsson. De startar som nummer tre av Evo Challenge-förarna i Kolsvarundan, och Hällbo har bara tre poäng upp till ledande Nyman. Gustafsson leder tabellen för co-drivers, så för deras del lever mästerskapet i allra högsta grad.

Under året har Hans-Erik Weng/Roger Gunnarsson utvecklat sin nya Evo X. De går ut som fjärde ekipage och för varje tävling som går kommer de allt närmare en frontplacering. Målet den här helgen är minst en pallplats.

Efter Weng/Gunnarsson följer ett annat par med chans att ta hem mästerskapet. Joachim Carlström delar andraplatsen i förarlistan, och Jörgen Norman är delad etta som co-driver. Deras jämnhet har gett resultat, och målet för helgen är en ny placering topp tre.

Andreas Sjölander/Håkan Jacobsson har inte varit riktigt överens med sin nya bil. Nu har de ändrat i inställningarna, testat och kommer förväntansfulla till Köping. Målet är att inte längre känna sig som passagerare, utan att kunna ge järnet.
Ett sent intåg i serien förväntas från Joachim Grahn/Rikard Nilsson. De visade högt tempo tidigare i år, men missade de två föregående deltävlingarna då motorn renoverades.

Kolsvarundan startar från Stora Torget i Köping klockan 16.30 på fredag, och förarna kör två gånger över en och samma sträcka innan nattvilan. På lördag väntar sedan fyra sträckor på förmiddagen, och efter ett längre serviceupphåll i Köping körs samma sträckor en gång till. När förarna återvänder har de totalt avverkat 118 km i tävlingsfart.

2009 års Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sweden sponsras av: Pirelli däck, Sunoco bränslen, Speedline Corse PPE fälgar, Endless bromsbelägg, Öhlins stötdämpare, PIAA extraljus, Sparco racekläder, MPart och Mitsubishi Motors Sweden.


Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sweden
Startande i deltävling 6
Jocke Nyman (Östersund)/Bo Holmstrand (Herrljunga)
Jimmy Joge (Tjällmo)/Mikael Johansson (Vansbro)
Markus Hällbo (Stora Skedvi)/Lars Gustafsson (Hofors)
Hans-Erik Weng (Säffle)/Roger Gunnarsson (Markaryd)
Joachim Carlström (Rockneby)/Jörgen Norman (Torsås)
Joachim Grahn (Yngsjö)/Rickard Nilsson (Kristianstad)
Andreas Sjölander (Gävle)/Håkan Jacobsson (Norberg)

Serieställning efter deltävling 5
Förare
1 Jocke Nyman 40
2= Markus Hällbo 37
2= Joachim Carlström 37
4 Hans-Erik Weng 27
5 Jimmy Joge 24
6 Joachim Grahn 14
7 Andreas Magnusson 10
8 Peter Eriksson 7

Co-drivers
1= Lars Gustafsson 37
1= Jörgen Norman 37
3 Bo Holmstrand 32
4 Mikael Johansson 24
5 Roger Gunnarsson 17
6= Anders Fredriksson 10
6= Henrik Hulterskog 10
8 Rikard Nilsson 14
9 Pär Almkvist 8
10 Per-Erik Svensson 7