Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

JÖRGEN JÖNSSON BYTER HOCKEY MOT MOTORSPORT OCH KÖR NGK-MASTERS

En av Sveriges bästa Ishockeyspelare genom tiderna, FBKs Jörgen Jönsson byter Hockey mot Motorsport, åtminstone för en dag när han debuterar i stjärnspäckade NGK-Masters i Karlstad den 17:e oktober.

Meriterad stjärna

Han är meriterad som få andra och med sin enorma Guld samling är han en verklig stjärna i stjärnspäckade NGK-Masters. Med sina 2 OS-guld och 2 VM-guld är Jörgen den mest meriterade stjärnan hittills i tävlingen.

Möter stora delar av Sveriges motorsport elit

Redan i Motorsportpremiären möter Jörgen hårdast möjliga motstånd. Stora delar av motorsport etablissemanget och dessutom de riktiga experterna, Folkrace förarna har laddat ett helt år för denna tävling. För att Jörgen skall komma väl förberedd planeras en riktig Shakedown närmare tävlingen. Med en potent vinnarbil och med duktiga instruktörer på plats skall Jönsson justera in formen inför tävlingen.

- Det skall bli oerhört spännande att se vad Jörgen kan prestera i en tävlingsbil säger Racecrews Perra Johansson, själv med flera SM-guld i meritlistan. Som hockeyspelare är han ju van att det smäller i sargen, men första kurvan blir nog ändå en liten chock i första heatet… En tävlingsmänniska som Jörgen kan bli en vinnare i vilken sport som helst tillägger Perra.

Var på gång redan ifjol

Innan förra årets Master försökte Hockey proffset få till en körning i tävlingen, men då sprack det pga en hemmamatch. Den gången smeds planer tillsammans med SVTs motorsport expert Jonas Kruse. Nu har Jörgen lagt Hockeykarriären på hyllan, då kan han fokusera på den nya karriären i NGK-Masters…

Eliten mot bredden, folkfest, fart, blodigt allvar och glädje

NGK-Masters är ett verkligt ”all star championship”. I en kul säsongsavslutning samlas förare, bredd och elit från många olika motorsportdiscipliner och gör upp om vem som är årets verkliga mästare. En tävling på lek och allvar där förarna med skräckblandad förtjusning försöker vara lagom kaxiga med glimten i ögat. Ingen vill egentligen få spö och bakom kulisserna, i största hemlighet trimmas det friskt.

Motorsport meriter:
En seger i FBKs Folkrace-tävling
Har aldrig förlorat mot någon i FBK-Gocart



Jörgen Jönssons CV:
2 OS-Guld (1994 och 2006)
2 VM-Guld (1998 och 2006)
5st SM-Guld (1997-1998-2002-2006-2009)
3st SM-Silver
4st VM-Brons

Vinnare av Guldpucken 1997
TV-Puckvinst 1987

Enda Hockeyspelaren i Världen som vunnit OS, VM och egna ligan under en och samma säsong.

Antal tävlingar:
Elitserien, ca 870st
NHL, 81st
Landslaget, ca 280st

Har tävlat med: Rögle BK, Färjestad BK, NY Islanders, Anaheim

Största framgång: OS, SM och VM samma år 2006

Största motgång: OS 2002 mot Vitryssland

Ålder: 37 år
Familj: Fru Marie-Louise och döttrarna Ida 11 år och Moa 8 år
Bor: Villa på Älvåker (Karlstad)

Yrke: Ass sportchef i Färjestad BK

Läs mer om tävlingen på www.ngk-masters.se


Per Andersson