Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Armindo Araujo PWRC-mästare i Australien

Det var laddat för en riktig finalrysare i Production World Rally Championship. Ett flertal ekipage, däribland Patrik Sandell och Emil Axelsson, skulle ha möjlighet att stå som världsmästare efter avslutningen i Wales om en dryg månad. Men mästerskapsledande Armindo Araujo ville annorlunda.

Araujo var ursprungligen anmäld till Wales men valde istället att köra Rally Australien den gångna helgen, med färre startande och därmed större poängchans. En satsning som gick hem. Trots ett långt ifrån perfekt rally för portugisen räckte det till en fjärdeplats och en ointaglig poängledning i tabellen.

”Det är ju trist att det nu redan är avgjort. Vi hade verkligen sett fram emot att allt skulle avgöras i Wales, med alla toppnamn på plats. Men Araujo är ju den ende som tagit poäng i samtliga tävlingar i år så han är en värdig vinnare” säger Patrik Sandell.

Sandell och Axelsson tävlar för Red Bull Rally Team i en Skoda Fabia Super 2000. Svenskarna dominerade inledningen av säsongen och har hela tiden tillhört favoriterna till VM-guldet. Men även om guldstriden nu är avgjord finns det fortfarande andra metaller att slåss om.

”Nu lägger vi allt krut på att knipa silvret, och det är absolut inom räckhåll” säger Patrik Sandell.

Wales Rally GB går av stapeln helgen 23-25 oktober.

Tabellen i Production World Rally Championship efter 7 av 8 deltävlingar:

Plac Förare Poäng
1. A. ARAUJO 42
2. N. AL-ATTIYAH 31
3. M. PROKOP 29
4. P. SANDELL 28
5. E. BRYNILDSEN 22
6. T. ARAI 17
7. A. NEIKSANS 11
8. L. ATHANASSOULAS 10