Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Audi utökar ledningen i DTM

Under helgens tävling på Brands Hatch i Storbritannien tog Audi ytterligare ett steg mot målet att bli den första biltillverkare i världen att vinna DTM-mästerskapet tre år i rad. Med en andraplats på söndagens race drar nu Timo Scheider ifrån i täten. Mattias Ekström är kvar på en andraplats efter att han placerats sig femma i helgens tävling.

Efter ett väldigt händelserikt lopp med tuffa fighter, vågade omkörningar och flera kollisioner lyckades Audi knipa två pallplatser. Mästerskapsledaren Timo Scheider tog andraplatsen endast en sekund bakom vinnaren Paul Di Resta och förra tävlingens suverän Martin Tomczyk tog tredjeplatsen. Mattias Ekström som startade från sjunde plats, blev prejad av banan under första varvet. Han lyckades dock återhämta sig bra och slutade på femte plats.

- Jag fick en bra start, men blev utknuffad på gräset i början av loppet. Efter det hände det inte så mycket. Jag körde så fort jag kunde och bilen kändes väldigt bra. Det fanns tyvärr inte så mycket mer att göra och jag känner mig ändå nöjd med en femteplats idag med tanke på att jag låg åtta under det första varvet, sade Mattias Ekström.

Tre tävlingar återstår av säsongen och nästa avgörs den 20 september på Circuit de Catalunya i Barcelona.

Läs mer om Audi på www.audi.se.
Läs mer om Audi Motorsport på www.audi-motorsport.info