Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Svenska Rallyt byter namn – och tar in på hotell

Högkvarter på Elite Stadshotellet Karlstad i VM-comebacken 2010


2010 är Svenska Rallyt tillbaka i rally-VM. Samtidigt byter den svenska deltävlingen namn och adress.
Svenska Rallyt blir Rally Sweden och tar in på hotell – Elite Stadshotellet i Karlstad.
– En prestigebokning för oss, säger hotelldirektören Fredrik Thorsvret.

11-14 februari 2010 gör Svenska Rallyt comeback i VM. Efter ett år i mästerskapets "väntrum" satsar organisationen för den svenska deltävlingen återigen med full kraft.

Bansträckningen i 2010 års premiärtävling i mästerskapet blir nordligare för att garantera is på vägarna och dessutom flyttas serviceplatsen tillbaka till flygplatsen i Hagfors.

Men nyheterna blir fler än så. I går kallade Svenska Rallyt till presskonferens för att bland annat berätta att man byter namn på tävlingen, tar in på hotell med sin tävlingsledning och presscenter samt gör ett nytt försök att kombinera VM och SM.
Platsen för presskonferensen var given – Elite Stadshotellet Karlstad.
– Februari månad 2008 var inte rolig för hotellnäringen i Karlstad. Vi tappade mest i landet, 30 procent, jämfört med samma månad 2007, konstaterar hotelldirektören Thorsvret, som har 138 rum och en rad konferenslokaler att erbjuda VM-arrangören.
– Stadshotellet är mycket väl anpassat till våra behov. Det här blir ett riktigt bra högkvarter, säger Bertil Klarin och blickar ut över Klarälven från en hotellbalkong på andra våningen.

Thorsvret ser fram emot samarbetet med Svenska Rallyt.
– Vi är vana att ha konferensgäster här på dagtid. Svenska Rallyt ska vara här i tio dagar och vi förväntar oss att hålla igång 24 timmar om dygnet. Det blir roligt, säger han och ser förväntansfull ut.

Internationellt har Svenska Rallyt under en lång rad år burit namnet Swedish Rally. Från och med 2010 blir det Rally Sweden i stället.
– Språkligt är Rally Sweden mer riktigt och efter att ha stått utanför mästerskapet ett år känns det rätt att göra den här förändringen, säger Klarin.

För Svenska Rallyts VD känns det dessutom rätt att göra ett nytt försök att arrangera en SM-deltävling parallellt med VM. 2008 regnade SM bort i Svenska Rallyt. Med en nordligare sträckning hoppas Klarin på bättre tur den här gången.
– Upplägget på SM-deltävlingen blir det samma som 2008. De nationella ekipagen inleder tävlingen med Superspecialen på Färjestadstravet fredag kväll och kör sedan hela lördagens etapp innan de går i mål i Hagfors.

Foto: Jerker Johansson
Fredrik Thorsvret, hotelldirektör för Elite Stadshotellet Karlstad (t.v), och Bertil Klarin, vd för Svenska Rallyt AB, ser fram emot ett givande samarbete 2010. När den svenska VM-deltävlingen gör comeback i mästerskapet flyttas nämligen tävlingens högkvarter till Stadshotellet i centrala Karlstad.

Lördagsetappen innehåller klassiska sträckor som Sågen, Hagfors Sprint, Fredriksberg och, inte minst, Vargåsen. Det är på den sistnämnda ett av VM-seriens mest fruktade krön, Colin´s Crest, finns.


Jerker Johansson