Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

PG ANDERSSON KÖR NGK-MASTERS

Sveriges bästa rallyförare kör NGK-Masters för att vinna!
En kul tävling, men när starten gått vill alla vinna

NGK-Masters fick ett riktigt hett tillskott till anmälningslistan när det blev klart att Sveriges bästa Rallyförare, tidigare Suzuki proffset PG Andersson ställer upp i årets verkliga prestigetävling. När vi träffade PG under en rallycrosstävling i Arvika förra helgen så deklarerade han klart att NGK-Masters vill jag vinna! Det är en kul säsongsavslutning, men när starten går så vill ingen vara tvåa! Jag kommer inte till Kalvholmen i oktober för att få stryk, det gäller nu bara att få tag på en riktig vinnarbil kommenterade den tvåfaldige JVM mästaren samtidigt som han kikade på klubbkamraten Kristian Snahrs Porsche 911….

Ifjol fick han inte vara med

2007 kom PG Andersson som nybliven juniorvärldsmästare med en guldmålad bil till NGK-Masters. PGs körning gjorde verkligen ingen besviken då han bjöd upp till en verklig folkrace dans! Han blev snabbt den verklige publikfavoriten med omkörningar på yttern, på innern och på sidan..! Tyvärr spökade bilen i ett kvalheat så PG nådde inte finalen, i annat fall hade han kunnat utmana om totalsegern.

2008 anmälde sig PG i samma team som tidigare teamchefen Jonas Kruse. I sista stund tvingades PG lämna återbud då han fått startförbud av dåvarande arbetsgivaren, Japanska biltillverkaren Suzuki. Då kallade PG snabbt in kompisen Kris Meeke från Irland. Meeke gjorde sitt livs Folkracedebut och trots att han aldrig tidigare sett en folkracebil blev helt såld på tävlingen. I depån hördes han be hans mentor PG Andersson att köpa in en bil åt honom inför 2009 års tävling, nu återstår att se om han kommer för att utmana PG i år… Om det beror på nyvunna kunskaper på Folkracebanan skall vi låta vara osagt, men sedan den tävlingen har Irländaren fullständigt dominerat den Internationella Rallyserien IRC….


Fotograf Backmans Foto

Eliten mot bredden, folkfest, fart, blodigt allvar och glädje

NGK-Masters är ett verkligt ”all star championship”. I en kul säsongsavslutning samlas förare, bredd och elit från många olika motorsportdiscipliner och gör upp om vem som är årets verkliga mästare. En tävling på lek och allvar där förarna med skräckblandad förtjusning försöker vara lagom kaxiga med glimten i ögat. Ingen vill egentligen få spö och bakom kulisserna, i största hemlighet trimmas det friskt.

Läs mer om tävlingen på www.ngk-masters.se

Per Andersson