Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Ännu en toppenhelg för Audi i DTM

Under helgens DTM-tävling på klassiska Nürburgring lyckades Audi ytterligare en gång ta alla tre pallplatser, precis som på tävlingen i Oschersleben för två veckor sedan. Även fjärdeplatsen var en Audi i kraft av Markus Winkelhock. Audi innehar nu både första- och andraplatsen i sammanställningen med Timo Scheider högst upp, en poäng före Mattias Ekström.

Helgens suverän var dock Martin Tomczyk som satte snabbast tider på den fria träningen, startade från pole position och även stod i en klass för sig under hela racet. Segern var den 27-årige tyskens andra triumf på Nürburgring och vinsten gör att han nu ligger på femte plats i sammanställningen. Nuvarande mästerskapsledaren Timo Scheider korsade mållinjen dryga sekunden senare med Mattias Ekström ca två sekunder bakom på en tredjeplats.

För Mattias Ekström som startade från tredje startplatta var resan till målflaggan inte riktigt lika bekväm som för Martin Tomczyk. Han körde ihop med Mercedesföraren Bruno Spengler på det första varvet vilket skadade fronten på hans bil. Han lyckades dock hålla ungefär samma varvtider som de framförvarande och hade en tuff fight med teamkamraten Timo Scheider.

- Efter krocken med Bruno Spengler tappade jag lite fart på rakorna, men bilen fungerade fortfarande bra och jag är glad över att komma i mål på en pallplats, sade Mattias Ekström efter tävlingen.

Med fyra tävlingar kvar på säsongen skiljer det endast en poäng mellan märkeskollegorna Mattias Ekström och Timo Scheider. Nästa tävling avgörs den 6 september på Brands Hatch i Storbritannien.

www.audi-motorsport.info