Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Rally-SM blev en besvikelse för Längberg Motorsport.

Den tredje deltävlingen i årets Rally-SM blev inte vad Längberg Motorsport hade tänkt sig.

Fredagen bestod i två sträckor på asfalt, vi låter Jocke berätta.

- Asfalt är inte riktigt min grej. Då vi inte fick åka på riktiga asfaltsdäck utan var tvungna att använda de grusdäck som vi kör på blev det nästan ett lotteri med fästet. Vi försökte dock så gott vi kunde, det räckte inte riktigt utan vi låg på femte plats i klassen efter fredagen.

På lördagen skulle sju sträckor på grus köras.

- Vi började lite trevande på den första sträckan, vi fick 14:de tid. Jag litade inte riktigt på greppet i däcken, det hade börjat regna och det låg lite vatten i spåren. På andra sträckan gick vi på lite hårdare och fick riktigt bra flyt i körningen. Vi slog till med sjunde tid vilket var riktigt bra. Nu var inte allt bra på SS 4, straxt innan mål körde vi lite för hårt över ett lyft och vi landade så illa att både kylaren och oljekylaren gick sönder. Det fanns tyvärr inget annat alternativ än att bryta direkt efter SS 4, avslutar en bedrövad Jocke.

På vår hemsida www.langbergmotorsport.se kan du följa med vad som händer i teamet även mellan tävlingarna, du kommer även finna en resumé av helgens tävling inom några dagar.

Joakim Längberg