Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Hoppet om VM-guld lever på nytt för Sandell

FIA har i efterhand beslutat att diskvalificera mästerskapsledande Nasser Al-Attiyah från Akropolisrallyt tidigare under sommaren. Vid en efterhandskontroll upptäcktes att motorn inte uppfyllde kraven i tävlingsreglementet. Nasser tappar därmed sina 8 poäng från tävlingen, och mästerskapet är återigen en öppen historia.
Det nya läget innebär bland annat att Patrik Sandell och Emil Axelsson nu åter har chans att ta hem mästerskapet. Svenskarna, som tävlar för Red Bull Skoda, dominerade inledningen av säsongen och har hela tiden tillhört favoriterna till VM-guldet. Men efter tekniska problem i Grekland, samtidigt som Al-Attiyah blev tvåa, låg svenskarna ointagliga elva poäng efter Qatar-föraren. Något som nu vänds upp och ner om FIAs beslut om uteslutning står sig.
- Det är otroligt inspirerande att vi är tillbaka och kan fajtas om mästerskapet igen. Men det krävs att vi vinner sista tävlingen i Wales om vi ska ha någon chans till VM-guldet, säger Patrik Sandell.

- Nu gäller det att se till att varenda detalj som skulle kunna sätta käppar i hjulet är borta tills dess, så att vi vinner i Wales. Och skulle det sen även räcka till VM-guld är det helt fantastiskt, säger Sandell.