Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Audi tog en 1-2-3-seger i helgens DTM-race

Under helgens DTM-tävling i tyska Oschersleben lyckades Audi med bravaden att knipa alla tre pallplatser. Först i mål var Timo Scheider som följdes av Mattias Ekström och Martin Tomczyk. I och med andraplatsen i helgens tävling ligger nu Mattias Ekström på en delad förstaplats i mästerskapet.

Redan under kvalet visade sig Audis bilar fungera perfekt på Motorsport Arena i Oschersleben. De första fem bilarna på griden var alla Audi A4 DTM. Timo Scheider som startade från andra startruta, fick en perfekt start och tog ledningen in i första kurvan. Han behöll sedan ledningen hela vägen i mål och var egentligen aldrig hotad om segern.

Mattias Ekström startade från en fjärdeplats men kunde redan under andra varvet gå upp till en andraplats då hans märkeskollega Martin Tomczyk gjorde ett misstag och Tom Kristensen fick drive-through-straff på grund av att hans Audi A4 inte stått inom startrutan innan start.

- Timo Scheider, Mattias Ekström och Martin Tomczyk tillsammans med hela Auditeamet gjorde en perfekt insats under helgen vilket banade vägen för dominansen vi hade här. Jag är väldigt glad och stolt över vad vi lyckades åstadkomma på denna tävling, sade chefen för Audi Motorsport, Dr. Wolfgang Ullrich.

Med halva säsongen kvar delar nu Mattias Ekström ledningen i mästerskapet med Mercedesföraren Gary Paffet på 28 poäng. Tyvärr fick Mattias Ekström ett 5-sekundersstraff för team order i förra tävlingen på Zandvoort, vilket flyttade ner honom från andra till tredje plats i det racet. Han hade annars varit ensam ledare i sammanställningen. Nästa tävling i DTM-serien avgörs på den klassiska Nürburgring den 16 augsuti.