Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Victor vann Pirelli Shootout i Finland.

Victor Henriksson tog idag en överlägsen seger i Pirelli Shootout i Jyväskylä, Finland.

Det var med en god marginal som Victor placerade sig i topp i den finska uttagningen idag i Pirelli Shootout.

Igår genomfördes ett fys-test samt ett Media prov och en utfrågning av en jury panel. Något som Victor tyckte gick bra och han såg väldigt mycket fram emot idag då de skulle köras en specialsträcka.

Det började imorse med två genomkörningar av ett avsnitt av den berömda Ruuhimäki sträckan för att skriva noter och sedan fick alla förarna tre chanser att köra sträckan i full fart. Victor som fick gå ut först hade en trevande första runda men fick till en bra tid trots att han fick spåra. Andra rundan gick helt perfekt och han fick väldigt mycket beröm av kontrollanterna vilka alla var namnkunniga rally proffs som till exempel Markko Märtin, Estland och Robert Ried, UK tidigare kartläsare år Richard Burns för att nämna några. Trots att en trilskande bränslepump i bilen hindrade Victor att köra en tredje gång så lyckades han övertyga juryn på sina två försök.

Sedan även vid själva slutcermonin som var nu tidigare ikväll så kommenterade även självaste Ari Vatanen just Victors spårval att det var perfekt över de berömda finska hoppen.

Så nu har Victor en ny resa att se framemot då det bär av till Österrike för den slutgiltiga uttagningen senare i år. Men det är bara att gratulera till ett riktigt väl genomfört test i Finland.

Johan Paananen
Ford TeamRS