Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Oskar Sundell omutlig i Flygstadenjakten.

Rally, Rallycross, Backe, Motorsport.
Oskar Sundell, Järbo MK var omutlig i rallycrossens Super Nationella klass när fjärde deltävlingen i Up Hill Cup för backtävlingar genomfördes på Flygstaden i Söderhamn 1 augusti.

Oskar var hårt uppvaktad av Jimmy Holmkvist, Gestrike Racing Team när han satte bästa tiden i sitt första åk av tre. Oskars 2.07.81 var den som satte de andra på plats och Jimmy var närmast med 2.09.19 som han även satte i första åket. Bakom jagade Ingemar Thelander, SMK Gävle mot en tredjeplats som han med en suverän körning satte i andra åket och han stoppade klockan på 2.09.73 i målet efter den 2,8 långa banan i lätt regn.

I Super Nationell 2400 Var det Joakim Larsson, Västerås MS som var den som satte bästa farten, men med nöd och näppe då Joakim körde in sin bästa tid på 2.12.79 och bakom jaga Sunnansjö MK; s Peter Eriksson friskt och var endast bråkdelen bakom med tiden 2.12.93 så marginalen kunde nog räknas till en tändsticksask på högkant vid mållinjen. Bakom kom även Niklas Nordström, MSK Hammaren som satte sin bästa tid i sista åket och klockan visade 2.13.55

I minsta rallycross klassen 2150 var det Markus Jonsson, Voxnadalens MK som satte ett fint åk i sitt andra åk och därmed klev högst på prispodiet efter en fin dag. Bakom jagade Johan Gustavsson, Hällefors MK som tog hand om andra platsen och trea körde Philip Söder, Västerås MS in.

För de tvåhjulsdrivna rallybilarna var det Lars Davidsson, Enköpings MK som var den vassaste och satte sin bästa tid i sista åket av tre. Bara 32 hundradelar bakom Lars kom nu Kenneth Olsson, Hällefors MK som hade sin bästa tid från första åket. Trean Tomas Lången Pettersson, Ludvika MK var inte långt efter då det var bara 85 hundradelar som skilde topp trion i 2 WD klassen.

Roger Englund, Västerås MS var den raskaste i 4 WD rallyklassen och Niklas Hägg, SMK Hälsinge fick se sig slagen denna gång och här var det Vännäs föraren Niclas Nyman som lade beslag på tredjeplatsen.

För Volvo Original blev det åter en seger för sporadiskt tävlande Peter Karlsson, Ljusdals MS som denna gång avstod från att delta i rallycrossens 2400 och tog och dammade av sin racing klenod till 240 i garagets gömmor och visade konkurrenterna hur man rattar en näst intill veteranbil. Nu var det Magnus Olsson, Järbo MK som var närmast bakom och tredjeplatsen denna gång får tillskrivas Marcus Rutgersson, Nora MK.

Gr E bjöd på en vinst för en återfalls förare då Mattias Svedberg, Bollnäs MK bestämt sig för en mindre comeback och visade att rattkunskaperna satt kvar i ryggmärjen. Tvåa i Gr E rattade SMK Söderhamns Stefan Schelin in på och trea denna gång kom Thomas Bäck, Mariestads MS.


Osmo Savikko
Resultat på länk > http://www.datapolen.se/2009/090801.htm