Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Team Slirej - Anmälda till Snapphanerallyt

Igår, fredag var sista anmälningsdag för Snapphanerallyt som går av stapeln nere i Hässleholm den 14-15 augusti. I dagsläget är det enbart ca 50st anmälda, men det kommer verkligen inte att bli någon lätt match att ta medalj för Tommy.

Bland de som står på startlinjen är VM åkaren P-G Andersson, som så sent som i Rally Norway i vintras var med och tog sträcksegrar i kungaklassen WRC och även vann South Swedish Rally i rally SM totalt, i en liknande bil som Tommy kör, fast av senare version.
- Ha ha, skrattar Tommy vid frågan om det blir seger men fortsätter, - Vi skall såklart göra vad vi kan för att rubba P-G, men det blir nog svårt, säger Tommy.
- Än har vi inte kört en meter sedan Värmland Runt och framför allt inte på dom nya däck som vi måste köra på, så vi är redan där bakom en del, säger han.

Teamet jobbar just nu med att få färdig bilen efter det växellådan och har även lämnat iväg fjädringen på genomgång av en av Sveriges fjädringskungar Svante Olsson från Sunne.
- Någon meter skulle vara bra om vi han köra på de nya däcken innan vi åker söderut säger Tommy och fortsätter.
- Fast test är test och det brukar aldrig stämma med själva tävlingen direkt i alla fall, men vi måste åka lite på dom nya däcken innan för att få rätt känsla, säger han.

Tävlingen kommer att avgöras på fina vägar runt Hässleholm med 192km totalt och 91km är specialsträckor.

Tommy hade i fjol lite problem att komma igång på den speciella vägkaraktären som är där nere.
- Det är fina men krokiga vägar där nere och min fjädring passade inte dom inledande sträckorna förra året, säger Tommy och fortsätter.
- Vi hade för dåligt fäste bak och kunde inte attackera som vi ville, vilket är ett måste i SM.

Tommy Vestlund.