Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Victor uttagen till Pirelli Shoot out.

SBF (Svenska Bilsportförbundet) har nominerat Victor Henriksson som den som ska representera de svenska färgerna i Pirelli Shoot-out i Finland nästa vecka.

Pirelli shoot-out som hålls i Finland i samband med finska rallyt i VM är förlagd till huvudorten för det finska rallyt i Jyväskylä. Uttagningen är ett initiativ från däckstillverkaren Pirelli att vaska fram och hjälpa unga rallytalanger i sin karriär och ge de chansen att få delta i VM-tävlingar. Vinsten är att köra ett antal VM-tävlingar i GrpN VM nästa.

Victor Henriksson 21 år från Nynäshamn som är ansedd som en av de bästa rallytalangerna får nu chansen att visa framfötterna i denna uttagning. Förra året så var det en annan tidigare Fiesta förare som deltog då Jocke Nyman körde i Österrike. Det räckte inte hela vägen för Jocke så nu i år står hoppet till Victor.

Victor som har en viss vana av denna typ av Shoot-out då han vann den första uttagningen i International Fiesta Sporting Trophy på M-Sport 2006 och i och med det vinsten med ett års jobb på M-Sport.
Så Victor vet vad som krävs och därför föreberett sig in för uppgiften med stenhård fysträning för komma i toppform själv. Bilen har gåtts igenom efter VM-rallyt i Polen och motorn är nyrenoverad. Till och med kartläsaren Håkan Palm fick ta i med hårdhandskarna och för första gången i sitt liv skaffa sig ett träningskort på ett gym och svettats hårt även han för att komma i form.

Så det går inte att missta sig på grabbarnas satsning, de åker dit för att vinna. Så vi, följer detta med spänning. Shoot-outen äger rum den 29-30/7.

Johan Paananen
Ford TeamRS