Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Wass Wigren vann när Nyckeljakten i Rally avgjordes.

Det blev både favoritvinst och flera överraskande segrar när SMK Nyköping körde sin Nyckeljakten i tuff hetta under Lördagen i de sörmländska rallyskogarna.
När 2:a deltävlingen i MEKONOMEN Rallycup, Sö/Vä Rally-DM samt ÖÖM avgjordes på vägarna utanför Vrena blev det som väntat en tuff utmaning för de ca 170 startande ekipagen i rallyt, fina men luriga vägar och så en tryckande hetta med påfrestningar av både förare och bilar.
Återigen satte MEKONOMEN en inspirerande prägel på rallyt, med tält, banderoller och övriga engagemang som lyfte tävlingens status till en liten rallyfest.
6 tuffa sträckor som satte sitt spår hos de tävlande, då det ibland svängde mer än vad de tävlande räknade med och det blev en hel de naturvisiter med modifierade bilar, men som tur var utan personskador.

I 4WD såg kampen ut att stå mellan Wigren, Hörbing och Lindqvist i var sin WRC Focus, men redan på SS1 fick Hörbing lämna in med maskinproblem, och på SS2 gjorde Micke Lindqvist en riktig vurpa. Så det var bara för Wigren att finköra i mål? Nejdå, för hemmahoppet i sin nya Mitsubishi, Erik Johansson gjorde en makalös debut i en 4WD-bil och pressade Wigren ända in till mål. Bara 14 sekunder skiljde efter 6 sträckor och 20 minuters åktid.
Även segraren från Flen, Gnestas Mattias Lundqvist gjorde en stong körning första gången med noter och parkerad på en total 7:e plats strax efter våra snabba rallytjejer Jennie-Lee Hermansson och Ramona Karlsson, fast Lundqvist är ännu bara C-förare och imponerar stort.

I 2WD trodde vi på Jimmy Olsson, Tony Karlsson eller på Calle Trainor, och visst var de med och slogs om pallplatserna, men det var en annan av årets fortåkare som trivdes bäst på de sörmländska vägarna, nämligen Stefan Wass från Vara som segrade 8 sekunder före just Olsson, Karlsson och Trainor.

Bland de klassiska rallybilarna blev det favoritseger när Mats Thorszelius vann nära halvminuten före Kenth Stigh, dock i en betydligt äldre Amazon än Thorszelius Opel Ascona.

Hur gick det då i den omtalade "Suzuki-kampen" mellan Ola Strömberg och "Cykelhandlarn Lasse Jonsson", ja klassvinsten gick till Kolsvas Niklas Östmark före Viktor Windahl från Björkvik, men sedan var det "Cykelhandlarn" som avgjorde kampen med 7 sekunders marginal till Ola Strömberg, så Ola snackar nog fortast av de två, men Lasse är lite vassare i rallybilen. Blir det revanceh tro?

Snabbaste Volvo Original blev inte helt överraskande Tomas Grönberg före Emil Tigerberg som avgjorde kampen om 2-3 plats på sista sträckan före Flenssegraren Fredrik Egeland, som tappade 4 sekunder på den sista sträckan. Även hemmaåkaren och C-föraren Oscar Johansson (Erik Johansson:s lillebror) var snabb i sin Volvo och körde in på en total 3:e plats av alla Volvo Originalbilar.

Nu stundar lite sommar och semester för många rallyåkare, då MEKONOMEN Rallycup och Rally-DM fortsätter i Strängnäs och SamTax-rallyt den 8 Augusti.

Mera info, MEKONOMEN Rallycup: www.mekonomenrallycup.se

Crister Nystrand