Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Katrineholm tar hand om SM-finalen i rally

Nu är det klart att Katrineholms MK tar över SM-finalen i rally 2009. Tävlingen kommer att avgöras den 10 oktober.
- Att vi lyckades hitta en ny arrangör på det ursprungliga finaldatumet känns bra, säger Bertil Klarin, VD för Svenska Rallyt AB.

Ända sedan Norrköpings MK hoppade av årets femte och sista deltävling har Klarin varit på jakt efter en ny finalarrangör. Nu är det klart att Katrineholms MK, i samarbete med SMK Vingåker, tar sig an uppdraget.
- Det känns inspirerande för oss att finnas med i de här sammanhangen igen. Senast Katrineholms MK var inblandat i ett SM-rally tror jag var 1983, säger klubbens viceordförande Crister Nystrand.

Den nya SM-finalen kommer inte, till skillnad från övriga deltävlingar i mästerskapet, att avgöras under två dagar. I KMK-Trofén, som är arbetsnamnet på tävlingen, kommer samtliga sträckor att avgöras lördagen den 10 oktober.
- Det spelar mindre roll. Det viktigaste för alla inblandade, speciellt förare och dess samarbetspartners, är att tävlingen avgörs samma veckoslut som det från början var sagt att finalen skulle köras, säger Klarin.

Eftersom fredagen går bort blir finalen heller inte riktigt lika lång som tidigare tävlingar i mästerskapet.
- Det blir cirka 6 mil SS fördelade på tre sträckor som SM-ekipagen kommer att köra två gånger. Men jag törs lova att ingen kommer att bli besviken. Tävlingen kommer nämligen att avgöras på mycket roliga och bra vägar, de bästa vi har för rally i distriktet, säger Nystrand entusiastiskt.

Finalhelgen kommer att inledas med besiktning av bilarna och rekognosering (två varv) av sträckorna på fredag. Lördagens tävlande utgår från Duveholmsskolan där ekipagen startar, servas och rullar i mål.
- Det är vår självklara ambition att svara för ett bra evenemang och se till att rally-SM 2009 får en snygg avslutning, säger Nystrand.


Fakta

Rally-SM 2009
30-31 januari: Värmland Runt, Karlstad/Hagfors
15-16 maj: South Swedish Rally, Ljungby
14-15 augusti: AM-Tryck Snapphanerally, Hässleholm
18-19 september: Kolsvarundan, Köping
10 otober: KMK-Trofén, Katrineholm


Jerker Johansson
Nationell Presschef Rally-SM 2009