Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Rydell tänker bryta trenden i Brno

Efter tre tävlingshelger i rad utan poäng är Rickard Rydell fast besluten att bryta trenden när WTCC kommer till Tjeckien i midsommarhelgen. Den kuperade banan i Brno brukar passa BMW bäst, men konkurrenterna med SEAT i spetsen överraskar gärna.

WTCC går mot halvtid. Efter midsommarhelgens race i Brno, Tjeckien, är halva VM-serien avklarad. SEAT-föraren Rickard Rydell inledde mästerskapet starkt och befann sig i delad ledning efter två helger. Ytterligare tre tävlingshelger in i serien är han kvar på 30 poäng och har tappat ner till sjunde plats i tabellen. När WTCC kommer till Brno är Rydells målsättning att ta poäng och klättra i sammandraget, men några segrar kan det bli svårt att ta då BMW är storfavoriter.

- Det är ganska många svepande chikaner och kuperad sträckning av banan. Traditionellt har det passat BMW bättre som vunnit de flesta WTCC-racen i Brno, även om SEAT tog en seger ifjol. För mig är det viktigaste att ta poäng efter tre helger med noll utdelning, säger Rickard Rydell.

Sedan tävlingarna i Valencia har Rickard Rydell varit på STCC i Göteborg, för en gångs skull på biltävling utan att köra - Rydell sitter i STCC:s styrelse, och därtill hunnit testa med SEAT Sport på Jarama-banan utanför Madrid.
- Efter några tävlingar utan tester finns det alltid några inställningar man vill sortera ut, vilket vi gjort. Nu är det väl inte så stora likheter mellan Jarama och Brno men vi känner oss ordentligt förberedda.

Tv-tider WTCC Brno
Eurosport
Söndag 21 juni
08.30-09.00 Uppvärmning, direkt
12.45-13.30 Lopp 1, direkt
14.45-15.45 Lopp 2, direkt

Eurosport 2
Lördag 20 juni
15.00-15.45 Kval, direkt

Förarmästerskapet inför Brno
1) Yvan Muller, Frankrike, SEAT, 57 poäng?
2) Augusto Farfus, Brasilien, BMW, 54?
3) Gabriele Tarquini, Italien, SEAT, 46
4) Andy Priaulx, Storbritannien, BMW, 35?
5) Rob Huff, Storbritannien, Chevrolet, 32
6) Jörg Müller, Tyskland, BMW, 31
7) Rickard Rydell, Sverige, SEAT, 30?
8) Jordi Gené, Spanien, SEAT, 24?

Märkesmästerskapet inför Brno
1) SEAT, 136 poäng
2) BMW, 120
3) Chevrolet, 96
4) Lada 35

www.rickardrydell.com
Gustav Liljeberg.