Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Peugeot knuffade Audi av tronen i Le Mans!
Peugeot kunde efter 24 timmars intensivt race säkra dubbelsegern i Årets Le Mans med 908 HDi FAP nr. 9 och 908 HDi FAP nr. 8. De två Peugeot-bilarna kom över mållinjen som nummer 1 och 2 - sex varv före Audi som kom in på tredje plats.

Efter 5206 km och 382 varv körde Peugeots 908 HDi FAP nr. 9 med Marc Gené bakom ratten över mållinjen i kortege med 908 nr. 8 och nr. 7 och demonstrerade Peugeots snabbhet och styrka i den 77:e upplagan av det legendariska 24-timmars loppet.

- Vi stod inför en stor utmaning, men förmådde leva upp till den, säger Olivier Quesnel, direktör för Peugeot Sport. Vi kom till Le Mans med målet att knuffa favoriterna av tronen och det var precis det vi gjorde tack vare att vi lyckades styra undan alla potentiella fallgropar. Detta utvecklades till ett fantastiskt lopp och jag är enormt stolt över alla medarbetare på Peugeot Sport, avslutar Quesnel.

Den erfarna trio i Peugeot 908 HDi FAP nr. 9, Brabham, Gené och Wurz, gjorde ett överlägset lopp med pitstop, som gick enligt planerna. Det är en fantastisk lycka att ha vunnit, berättar australiensaren David Brabham, vars bror satt bakom ratten i Peugeots vinnarbil 1993 och fortsätter; Peugeot Sport utförde ett kanonjobb - de är ett superteam, som gav oss en driftsäker bil som fungerade till 100 %.

Peugeot 908 HDi FAP nr. 9 och förarna genomförde loppet utan några större incidenter och bilen demonstrerade sin styrka genom att hålla hela loppet utan några tekniska problem.Bruno Famin, Peugeot Sports tekniska direktör, konstaterade följande;

Vi upplevde inga tekniska problem på de tre 908 HDi FAP som kom i mål den här helgen - endast några få saker som påverkade vår strategi för loppet. Peugeot 908 HDi FAP har visat att den är pålitlig och driftsäker genom att vinna över Audi, som har varit oslagbara på Le Mans i nästan ett årtionde.

- Peugeots resultat är kvittot på fyra års stenhårt arbete, avslutar Famin.


De slutliga placeringarna blev;

1:a plats
Peugeot 908 HDi FAP nr. 9 med Gené, Wurz och Brabham - 382 varv

2:a plats
Peugeot 908 HDi FAP nr.8 med Sarrazin, Montagny och Bourdais - + 1 varv

3:dje plats
Audi R15 nr 1 med Kristensen, Capelle och McNish - + 6 varv

4:e plats
Peugeot 908 HDi FAP nr.7 med Minassian, Lamy och Klein - +13 varv


Maria Lantz
PR/Informationschef / Public Relations Manager
www.peugeot.se