Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Rally Grekland dag 2 - från drömstart till mardröm för Sandell

Patrik Sandell och Emil Axelsson (Red Bull Skoda) fick en kanonstart i Akropolisrallyt under fredagen. Men redan lördag morgon var den som bortblåst. På transporten till dagens första sträcka fick svenskarna motorproblem och fick sen köra hela förmiddagen på tre cylindrar. Sammanlagt tappade de en halvtimme på täten, och får nu förlita sig på andras misstag om de ska få några VM-poäng med sig hem.

- På väg till första sträckan så började bilen att misstända och gå på tre cylindrar. Vi stannade och försökte reparera men hittade inga fel. Så vi fick inleda på tre, och ibland bara två cylindrar, tills den stannade helt en bit in på första sträckan, berättar Emil Axelsson.

De ägnade sedan 25 minuter åt felsökning vid vägkanten. Under tiden fick de se sina konkurrenter om PWRC-guldet passera en efter en. Till slut fick de igång bilen igen och kunde tuffa i mål på sträckan.

De haltade sig sedan igenom ytterligare två sträckor innan lunchuppehållet. Väl där kunde mekanikerna äntligen åtgärda felet. Men de låg då en dryg halvtimme efter tätbilarna.

Svenskarna var sedan snabbast på den första av eftermiddagens sträckor, innan de slog av på takten lite på de avlustande sträckorna.

- Vi tog det lite lugnare på de tuffaste delarna eftersom vi inte hade ngt att åka för längre, och lika gärna kunde spara på bilen. Men vi fortsätter imorgon och hoppas att vi kan landa på poängplats, men det är inget vi kan göra för egen maskin. Vi får förlita oss på att andra har otur, avslutar Emil Axelsson.Ställning i Production World Rally Championship 2009, Akropolisrallyt, efter 12 sträckor

Plac Förare/codriver/Land Bil Tid

P1 Attiyah/Bernacchini (QAT/I) Subaru Impreza 3:18:37.6 hrs
P2 Athanassoulas/Zakheos (GRE) Skoda Fabia S2000 + 8.8 sec
P3 Araujo/Ramalho (POR) Mitsubishi EVO IX + 9.9 sec
. . . . . .
P13 Sandell/Axelsson (SWE) Skoda Fabia S2000 + 32:24.4 min