Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Norsk seger blev verkligen en "Fairytale"

Det såg till att börja med ut som att segern skulle gå till Norge (igen) men det var inte favoriten Peder Økseter som satte fart på rallyt. Nu var annan norrman, nämligen Petter Rolfsen som överraskade många med att vinna dom tre första sträckorna.

Tävlingen bestod av nio specialsträckor varav fyra kördes två gånger. Första och femte sträckan var en kort asfalterad publiksträcka. Fjärde och åttonde sträckan blev ordentligt diskuterad eftersom den var i mycket dåligt skick p.g.a. ombyggnation. Att rallyt slutligen skulle avgöras på sista sträckan var det inget tvivel om. Nionde sträckan var rallyt längsta och snabbaste väg.

Patrik Johansson som låg tvåa efter tre sträckor bestämde sig innan start på fjääede sträckan att här kan jag rycka ifrån om grejerna håller. En riskfylld taktik som ibland fungerar. Han vann sträckan överlägset och kunde därmed åka in till lunchuppehållet som ledare. Detta trots att han blev hindrad i 10 sekunder av en medtävlare som åkt av. Imponerande styrka!

Peder var inte bättre än fyra totalt vid uppehållet och en del kan nog debiteras hans tidiga startnummer. Nu laddade han om och visade med tre sträcksegrar att han var att räkna. Taktiken var nog att sätta alla på plats på långsträckan och därför tog han det lite försiktigt på den mycket dåliga åttonde sträckan för att inte slå sönder bilen.

Nu blev det Patrik som frapperade alla igen med en respektingivande körning.

- Jag visste vad som krävdes så jag tog i så jag blödde på dom sista sträckorna berättade Patrik som efter målgång kunde konstatera att han åkte ifrån alla ordentligt!

Han blev också bäste tvåhjulsdrivna förare med en 18:e plats totalt fjorton sekunder före tvåa Peder Økseter. Några andra som bör nämnas är Tobbe Westerlund som nu är säkerheten själv och kvitterade ännu en tredjeplats. Snabbaste tjejen var Cindy Brüggemann som nu hade en ny kartläsare. Hon låg på en hedrande sjundeplats inför sista sträckan men där lossnade en kulbult i framvagnen (förmodligen en skada från den dåliga SS4/8).

Vad hände på med Petter Rolfsen? Ja, han tappade tempot och slutade på femteplats. Han visar klart att han har kapacitet men är ännu lite ojämn.

Resultat SSR Top fem
1. Patrik Johansson /Jesper Johansson 47:26,1
2. Peder Økseter / Tore Lingjærde 47:40,5
3. Tobbe Westerlund/ Per Uddesson 48:06,6
4. Nils Fransson / Fredrik Andrén 48:14,6
5. Petter Rolfsen / Knut H Henriksen 48:27,4

Nu är det bara en deltävling kvar i årets cup och den var planerad till den 3-4 oktober. Tävlingen som också var planerad som SM final är inställd och alla väntar nu på besked av SM arrangören hur och var finalen kommer att köras. Komplett Resultat och Cupställning finns på www.topdriver.se

Kalle Bäckwall