Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Seger för KP Motorsport i Säffle

Den tredje deltävlingen i Västra FM/DM i rally lockade totalt 143 förare till Säffle. Kent Persson med co-driver Lars-Inge Björlin låg inför deltävlingen trea i mästerskapet.

15 team ställde upp i Kents klass, A-förare 2WD och efter att förra tävlingen slutade med en rullning så var det seger som stod på schemat för Kent och Lars Inge.

- Vi höll faktiskt knappt på att komma till start eftersom bilen inte blev klar förrän vid tre tiden i morse! Jag var ute och provade bilen innan lastning när en servoslang gick sönder, det löste sig som tur var efter en hjälteinsats av en sponsor. Annars flöt tävlingen på bra, var lite feg på vissa ställen men vi tog ändå fem av sex sträcksegrar och kom fyra totalt vilket vi självklart är riktigt nöjda med, berättar Kent.

Tvåa i klassen efter Kent kom Tommy Sahlqvist och totalsegern tog Eddie Hörbing hand om, båda tävlande för Laxå MK. Resultatet från Säffle innebär att Kent går upp i ledning totalt i mästerskapet.

Nästa tävling för teamet blir 25 juli och då Kullings MS bjuder in till tävling som ingår i både SuperCupen och Förbundsmästerskapet.

Lena Ekström Tungfelt