Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Ramona gjorde racingdebut i helgen

I helgen körde Ramona 8-timmars långlopp tillsammans med tidningen Teknikens världs racingteam i en Mazda Miata. Tävlingen ingick i mellansvenska långloppscupen och kördes på Sviestabanan i Linköping.

De var snabba ryck, Ramona tog racinglicensen på fredagen och körde sitt första race på lördagen. -Häftigt att göra premiären i ett långlopp, vi körde totalt två timmar var och det gällde att bibehålla koncentrationen - speciellt när väggreppet skiftade på grund av regn samt att det var drygt 30 andra bilar att hålla koll på samtidigt. Jag är ju van vid att vara ensam på vägen, skrattar Ramona.

Ramonas teamkollegor var Anders Helgesson, Linus Pröjtz och Ruben Börjesson. Trots att Mazdan är mer standardbetonad jämfört med många av de andra konkurrerande bilarna, lyckades Ramona och hennes teamkollegor ta hem en fjärdeplats i tävlingen.

-Vi är jättenöjda, speciellt med tanke på att vi flera gånger tvingades slå av på tempot på grund av en slirande koppling, berättar Ramona.
Den lyckade premiären gav Ramona mersmak och kanske får vi se henne på racingbanan igen.

-Det är ganska stor skillnad på rally och banracing, roligast med racingen var att leta luckor och planera omkörningar. Man får alltid en extra kick när det är närkamper och speciellt när man går segrande ur striden såklart, säger Ramona med ett leende.