Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sandell med gott självförtroende inför Sardinien

Patrik Sandell och Emil Axelsson, som kör för Red Bull Rally Team i en Skoda Fabia Super 2000, kommer till Sardinien med en tredjeplats i PWRC-tabellen. Ledartröjan innehas för närvarande av portugisen Armindo Araujo, som ligger tre poäng före dem. Men det förhållandet tänker svenskarna försöka ändra på under helgen.

Sandell utstrålar självförtroende efter dagens shakedown i Monte Pinu, 10 km från serviceplatsen i Olbia på Sardiniens östkust.

- Bilen känns kanon. Vi åkte två vändor eftersom det sladdade lite för mycket på första vändan. Det är ganska hård botten på vägarna och ovanpå är det tunn sand, så det blir väldigt halt. Så till andra vändan gjorde vi en justering bak för att få den att sladda mindre, vilket vi lyckades med, så nu bilen känns perfekt, säger Patrik Sandell.

Sex sträckor körs under fredagen, och bitvis är det tuffa vägar med risk för punkteringar.

- På de allra styggaste sträckorna kommer vi nog att höja bilen lite. Men det är fjärde året vi kör VM här och det känns bra att vi börjar med en sträcka vi kört flera gånger förut. Det är bra för att komma igång, säger Patrik Sandell.


Production World Rally Championship - Mästerskapstabellen efter 4 deltävlingar:

1. A. ARAUJO 23
2. N. AL-ATTIYAH 21
3. P. SANDELL 20
4. E. BRYNILDSEN 18
5. M. PROKOP 14
6. T. ARAI 11
7. M. LIGATO 8
8. A. NEIKSANS 8