Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Lyckad helg för AP Däckservice Engineering Team trots problem:

Överväldigande respons på Carlssons comeback och Zachrisson tvåa i SM-tabellen

Daniel Carlsson rallycomeback i South Swedish Rally blev problemfylld, men Säfflebon, co-drivern Björn Engström och AP Däckservice Engineering Team nådde trots allt målet som sjua utan en skråma på bilen. Trots problem och en extremt ofördelaktig seedning från arrangören överväger de positiva intrycken - inte minst på grund av den enorma positiva respons från publik och rallykollegor som Daniel fått på sin comeback.

Daniel sammanfattar sin egen och co-drivern Björn Engströms prestation i rallyt:

- Jag önskar såklart att vi kunde ha varit med och fightats högre upp, men de chanserna grusades lite när vi fick punktering redan på andrasträckan. Med tanke på att jag inte kört på två år är jag glad och väldigt nöjd att köra in flera sträcksegrar och nå målet med bilen i behåll, inte minst eftersom arrangören låtit mig köra först på vägen under båda dagarna. I praktiken har det inneburit att vi sladdat runt på ett hav av lösgrus, där det ibland nästan varit svårt att höra noterna på grund av grussprutet.

Inför rallyt tippades Daniel och Mats Jonsson av många som favoriter i rallyt, men till sist visade sig segern gå till PG Andersson i sin Mitsubishi Lancer Evo IX. Många är nog förvånade, men Daniel tonade redan innan rallyt ner sina chanser och är inte alls förvånad:

- PG är en fantastiskt duktig chaufför som dessutom kört mycket nyligen med sin VM-styrning för Suzuki och VM- samt NM-starterna i år. Jag upptäckte också att nyttan med en WRC bil blev väldigt begränsad, eftersom det bara spann på lösgruset. Mina sträcksegrar tog jag först efter att ha vridit ner responssystemet till lägsta nivån för att minska accelerationen. Det är ganska ironiskt, faktiskt…

Daniel, som redan från början meddelade att inhoppet inte var en "riktig" comeback utan ett engångsinhopp för att det var kul, överväldigades dock mest av något annat under sitt rallybesök i Småland - nämligen responsen från publik, media och branschkollegor:

- Responsen var helt fantastisk. Jag har fått otaliga dunkar i ryggen, uppmuntrande ord och beröm för att jag gör det här - det har faktiskt varit rörande. Även PR-mässigt så har det varit en fantastisk framgång för teamet där media riksmedia äntligen tagit in rally i positiva sammanhang och inte bara när det handlar om olyckor och elände. Det är kul!

Ur ett teamperspektiv har helgen också varit fantastisk. Peter Zachrisson, som körde in på en total femtondeplats med sin Volvo 940, slutade rallyt som fyra i 2wd-klassen och ligger nu tvåa i SM-tabellen.

För Daniel går dock livet nu tillbaka till det vanliga på gården utanför Kil i Värmland. Om det blir fler rallytävlingar framöver får framtiden utvisa, Daniel vill varken öppna någon dörr eller stänga någon:

- Vi är i mål med flera sträcksegrar och en hel bil, nu ska jag bara suga på den karamellen ett tag! Några andra planer finns inte, avslutar han.Foto: Tony Bengtsson.