Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Patriks rutin gav seger i SSR

Det började dåligt för hemmasonen Patrik i årets upplaga av South Swedish Rally. Punktering på första sträckan och åttonde plats i cupen. Den starten skulle kunna förstöra hela tävlingen men inte för Patrik med sin rutin. Med fokusering framåt så grejar det sig, resonerade Patrik. Taktiken lyckades och med sju sträcksegrar av elva möjliga vann Patrik en betryggande seger med dryga 25 sekunder till tvåan Tobbe Westerlund.

- Det känns väldigt bra att få vinna på hemmaplan! Det började ju inte så bra igår med punktering och även om jag ledde med ett tjugotal sekunder så jag måste erkänna att det var pirrigt dom tre sista sträckorna. En punktering till och ledningen skulle vara borta berättar en glad Patrik på telefon.

Bakom Patrik var det en tuff kamp mellan Westerlund, Jirvelius, Wennman och Fransson. Westerlund som startade dagen i ledning började bra men hade en svacka efter frukost och detta gav bakomvarande trio kontakt. Fransson och Jirvelius tog var sin sträckseger och vid slutmålet i Ljungby skiljde det bara 2,8 sekunder mellan andra och fjärde platsen.



Resultat SSR Top fem
1. Patrik Johansson /Jesper Johansson 57:39,6
2. Tobbe Westerlund/ Per Uddesson 58:03,8
3. Nils Fransson / Fredrik Andrén 58:05,4
4. Mikael Jirvelius / Anders Wallbom 58:06,6
5. Mattias Wennman/ Filip Larsson 58:18,6

I årets kalender ingår två s.k. "extra" tävlingar och SSR var den andra i ordning. Detta gör nu att vissa måste räkna bort en av dessa tävlingar och då ser ställningen ut enligt följande inför näste deltävling.


Cupställning efter helgens tävling

1. Peder Økseter / Tore Lingjærde 88 poäng
2. Patrik Johansson / Jesper Johansson 75 poäng
3. Nils Fransson / Fredrik Andrén 62 poäng
4. Tobbe Westerlund/ Per Uddesson 62 poäng
5. 5 Petter Rolfsen / Knut H Henriksen 58 poäng


Nu är det några veckors vila innan nästa tävling. Då är det NMK Aurskog-Høland som bjuder in till tävling. Tävlingen körs utanför Oslo och datumet är 6 juni.

Komplett Resultat och Cupställning finns på www.topdriver.se


Kalle Bäckwall