Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Carlsson testsnabb i sin rallycomeback

Daniel Carlsson var snabbast när förarna i South Swedish Rally testade inför fredagens start i årets andra SM-deltävling. På den 1,2 km korta teststräckan strax utanför Ljungby klockades Carlsson för den bästa tiden av dem som valde att delta.

- Jag hade lite problem i starterna och kände mig lite rattrostig i vissa svängar, men i övrigt kändes det bra och bilen är verkligen bra, sa Carlsson som kommer till start i en inhyrd Ford Focus WRC.
Carlsson, som gör comeback efter sin uppmärksammade rattfylledom, såg både glad och sammanbiten ut. Att han är tillbaka för att göra ett riktigt bra resultat råder det ingen som helst tvekan om.
Trots att Daniel inte kört rallybil på över två år (VM-deltävlingen i Portugal 2007) har han seedats som etta i startfältet och går därmed ut först när SSR drar igång fredag kväll.
- Ingen fördel kanske med tanke på att det kan vara lite lösgrus på sträckorna, men jag tänker inte så mycket på det, säger han.

Sammanbiten tog sig Daniel Carlsson an teststräckan dagen innan starten i South Swedish Rally. Många tror att han ska vinna i sin comeback.
Daniel är en av favoriterna till segern. En annan är flerfaldige svenske mästaren och åttafaldiga SSR-vinnaren Mats Jonsson. Han startar precis bakom Carlsson och många förväntar sig en jakt mellan just de båda värmlänningarna om segern.
Kan då någon blanda sig i den förmodade toppstriden? Mikael Lindqvist och Jonas Wigren är två kandidater, dubbla juniorvärldsmästaren Per-Gunnar Andersson en annan.
PG, som körde VM i en Suzuki SX4 WRC 2008, startar visserligen i en Grupp N-Mitsubishi, men kunde Jocke Nyman utmana Mats Jonsson i en liknande bil i SM-premiären Värmland Runt så kan säkert PG göra livet surt för WRC-värstingarna i SSR.
South Swedish Rally avgörs 15-16 maj. Start och mål är förlagt till Ljungby.